Špajza 10. travnja 2017.

Pogledajte kako izgleda savršen goveđi burger

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svjetski poznata chefica April Bloomfield izumila je najbolji hamburger na svijetu. Sastoji se od baš svakog dijela goveda upakiranog u finu, sočnu pljeskavicu, a pojačan je i karameliziranim lukom te Taleggio sirom

Meso se priprema u prestižnoj njujorškoj mesnici White Gold Butchers, a ona je ujedno i restoran u kojem posjetitelji mogu pojesti najkvalitetnija mesna jela. Hamburger od cijele krave poslužuje se u restoranu Salvation Burger April Bloomfield, također u New Yorku koja, osim ovih specifičnih burgera, prodaje i hot dogove, pite te nudi velik izbor pića. 

Možda vas zanima... Chefovska posla: April Bloomfield Špajza

Sama priprema hamburgera složenija je od klasične. Naime, ova se posebna pljeskavica peče roštilju na drva dok se peciva premazuju otopljenom masti kako bi dobile još puniji okus. 

Chefica April Bloomfield koja je ujedno i dobitnica Michelinove zvjezdice za svoj restoran The Spotted Pig, kaže kako je o ovom projektu sanjala dugo, a kada se napokon ostvario shvatila je koliku moć daje mogućnost kontrole nad hranom koju priprema. Najviše se joj se pak sviđa strast koju dijeli s ostatkom tima uključenog u čitav proces pripreme jela.
 


Konzistencija mesa nije jednaka na svakodnevnoj razini pa tako okusi mogu varirati s obzirom na količinu masti ili mišićnu masu pojedine životinje, no to je upravo ono što ove burgere čini još posebnijima. Igra postizanja savršenih okusa glavni je cilj ove cijenjene chefice.

Restoran Salvation Burger može se pohvaliti jedinstvenom idejom i konačnim proizvodom jer kombinaciju čitavog goveda u jednoj jedinoj pljeskavici svojim gostima još nitko do sada nije ponudio. 

Više o sjajnoj ideji April Bloomfield pogledajte u videu.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.