Kada restoran čak četiri godine za redom dobije prestižnu San Pellegrino nagradu za najbolji restoran, onda znate da je riječ o genijalnom mjestu izvanredne hrane. Iza nje, naravno, stoji i takav isti chef. Gastronomski virtuoz René Redzepi sve je samo ne običan chef. Iako još mlad, sa svojih je 39 godina stekao poštovanje mnogih starijih kolega i kroz gastronomsku karijeru pokupio brojne ovacije za svoje savršeno osmišljene tanjure.
Da je u pitanju genijalac, dokazuju brojni pothvati od kojih je nemalo onih odrađenih u restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Svojoj Nomi je priskrbio dvije zvjezdice zbog čega si sada može priuštiti čak i zatvaranje restorana na nekoliko mjeseci kako bi se u potpunosti posvetio nekim novim projektima.
Noma je nesumnjivo mjesto vrhunske gastronomije, ali i genijalan teren za igru mladog i iskusnog Redzepija. Njegov je stil kuhanja zaigran, ali pročišćen. Klasično skandinavski, jednostavan, a opet tako poseban odnos prema svakom tanjuru koji izbacuje pred zahtjevne goste ono je što Redzepija čini zbilja posebnim. Sezonske svježe namirnice i kreiranje nekih sasvim drugačijih kombinacija njegova su specijalnost. Stvaranje nove kulinarske tradicije njegov je cilj.
Osim što je sjajna osoba koja nesebično dijeli znanje i iskustvo, Redzepi je zasigurno jedan od najvećih predstavnika nordijske kulture. Kroz svoja i više nego zanimljiva jela kuhinju svoje Danske prezentira na gotovo savršen način.
Bez obzira na visoke cijene i luksuz koji njegova Noma donosi, ovaj jednostavan chef svakim novim predstavljenim tanjurom prikuplja sve više zaljubljenika u svoj neobičan način pripreme hrane stoga i ne čudi velika zainteresiranost publike za njegove nove, tek nadolazeće projekte.