Špajza 08. ožujka 2017.

Chefovska posla: René Redzepi

foto: Instagram, @reneredzepinoma
gastro postao gastro.24sata.hr
Danska Noma jedan je od najutjecajnijih restorana na svijetu, a chef i suvlasnik tog prestižnog restorana zasigurno je jedan od najvećih gastronomskih znalaca moderne kuhinje...

Kada restoran čak četiri godine za redom dobije prestižnu San Pellegrino nagradu za najbolji restoran, onda znate da je riječ o genijalnom mjestu izvanredne hrane. Iza nje, naravno, stoji i takav isti chef. Gastronomski virtuoz René Redzepi sve je samo ne običan chef. Iako još mlad, sa svojih je 39 godina stekao poštovanje mnogih starijih kolega i kroz gastronomsku karijeru pokupio brojne ovacije za svoje savršeno osmišljene tanjure.
 

 

This is real!!!! A (15 pound) king crab from Tasmania #nomaaustralia

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma) on



Da je u pitanju genijalac, dokazuju brojni pothvati od kojih je nemalo onih odrađenih u restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Svojoj Nomi je priskrbio dvije zvjezdice zbog čega si sada može priuštiti čak i zatvaranje restorana na nekoliko mjeseci kako bi se u potpunosti posvetio nekim novim projektima.
 

 

Apple season

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma) on


Noma je nesumnjivo mjesto vrhunske gastronomije, ali i genijalan teren za igru mladog i iskusnog Redzepija. Njegov je stil kuhanja zaigran, ali pročišćen. Klasično skandinavski, jednostavan, a opet tako poseban odnos prema svakom tanjuru koji izbacuje pred zahtjevne goste ono je što Redzepija čini zbilja posebnim. Sezonske svježe namirnice i kreiranje nekih sasvim drugačijih kombinacija njegova su specijalnost. Stvaranje nove kulinarske tradicije njegov je cilj.

Osim što je sjajna osoba koja nesebično dijeli znanje i iskustvo, Redzepi je zasigurno jedan od najvećih predstavnika nordijske kulture. Kroz svoja i više nego zanimljiva jela kuhinju svoje Danske prezentira na gotovo savršen način.
 

 

Wild fruit and seaweed #NomaAustralia

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma) on


Bez obzira na visoke cijene i luksuz koji njegova Noma donosi, ovaj jednostavan chef svakim novim predstavljenim tanjurom prikuplja sve više zaljubljenika u svoj neobičan način pripreme hrane stoga i ne čudi velika zainteresiranost publike za njegove nove, tek nadolazeće projekte. 
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.