gastro postao
Omiljeni zimski ručak naših baka koji rado jedemo i danas
Najbolji ručak koji možete napraviti u hladne zimske dane. Hrskava korica carskog mesa i mirisni dinstani kiseli kupus otopit će svu hladnoću.
Sastojci:
- 1 kg carskog mesa
- 1 kg kiselog kupusa
- 1 kg krumpira
- Sol, papar, timijan, ružmarin
- Ulje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
- Meso na gornjem dijelu narežite na tanke trakice ali ne zarezujući preduboko u kožu; posolite sa svih strana (s gornje strane možete posipati krupnom soli) i začinite ružmarinom, paprom i timijanom po želji. Pecite 1 h pokriveno aluminijskom folijom. nakon sat vremena, maknite foliju i pojačajte temperaturu na 250 stupnjeva te pecite još 25 minuta kako bi kožica postala hrskava. Izvadite iz pećnice i ostavite 10 - 15 minuta da odmori.
- Krumpir skuhajte, posolite i polijte s malo ulja.
- U posudu za pečenje stavite malo ulja te dodajte zelje (ako je prekiselo, operite ga, ali ne sasvim kako ne bi izgubilo okus) i prvo ga malo zapecite kako bi dobilo još bolji okus. Dinstajte ga prema želji, ovisno o tome koliko volite da omekša
Poslužite toplo i uživajte!