gastro postao
Raskošan ručak nikada nije bio slasniji. Bademi, lungić, riža i zdjela sezonske salate recept su za sretan vikend!
Ovim spojem mogli biste na najukusniji način impresionirati svoje najdraže. Počastite ih raskošnim ručkom koji uključuje meko meso, nježne bademe i šaku aromatičnih začina. Posve drugačija kombinacija od svega što ste do sada imali prilike isprobati funkcionirat će upravo zbog spoja različitih okusa i tekstura. Isprobajte, oduševite se pa još nekoliko puta ponovite ovaj ručak kako bi ga doveli samog savršenstva.
Potrebno vam je:
- 1 lungić
- 1 žličica senfa
- 2 režnja češnjaka
- 4 žlice maslaca
- 1 žlica brašna
- 150 ml bijelog vina
- 5 žlica vrhnja za kuhanje
- 1 šaka tostiranih badema
- 2 žlice sjeckanog peršina
Priprema:
- Lungić narežite na manje komade.
- Češnjak protisnite i umiješajte ga sa senfom.
- Premažite meso pa spremite u hladnjak.
- Za to vrijeme otopite žlicu maslaca na tavi.
- Ispecite meso na maslacu tek toliko da ga zatvorite sa svih strana.
- Izvadite ga na tanjur.
- Ostatak maslaca otopite na tavi, dodajte brašno i miješajte dok se ne poveže.
- Dodajte malo po malo vina, a zatim pustite da umak postane gušći.
- Ubacite meso, pustite da se kuha nekoliko minuta.
- Dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da se kratko kuha.
- Za to vrijeme nasjeckajte bademe i peršin.
- Ubacite ih u umak i maknite s vatre.
- Poslužite uz rižu ili njoke.
Dobar tek!