Recepti 1256 prikaza 05. veljače 2017.

Sočno i moćno: Lungić u omotaču od češnjaka

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nedjeljni ručak začinite na najslasniji mogući način. Aromatični okusi mekog mesa odlično će se složiti uz kremasti pire krumpir. Bolje ne može!

Pripremljen na ovaj način, lungić će ostati sočan, a izvrsno će ga nadopuniti pire krumpir, njoki pak riža. Sokove koji ostanu od pečenja nikako nemojte baciti već ih iskoristite za fini, gusti umak. Zdjela sezonske salate i spremni ste za vrhunsko uživanje u sjajnim namirnicama.

Potrebno vam je:

  • Lungić
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žličice sušenog ružmarina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 100 g maslaca

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Kalup za pečenje premažite maslacem.
  3. U posudici pomiješajte sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, ružmarin, sol i papar.
  4. Utrljajte dobivenu mješavinu u komad lungića.
  5. Maslac nasjeckajte na tanke ploške, a kada ste prebacili meso u posudu za pečenje i natrljali ga, ploške maslaca posložite po čitavoj dužini lungića.
  6. Pecite pola sata na jednoj strani, preokrenite, dodajte maslac pa pecite još 15 minuta s druge strane.
  7. Prije posluživanja meso odmorite oko deset minuta.
  8. Sokove koji su ostali od pečenja prebacite na tavu i na laganoj vatri kuhajte dok ne postane gušće.
  9. Poslužite uz meso.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.