Meso i povrće iz pećnice idealan su ljetni ručak. To najbolje zna naša Gastrolovka Mateja Krvarić, autorica bloga "Uvijek gladna", koja je uz pomoć Gorenje pećnice pripremila punjeni lungić, pečen u komadu.
Punjeni lungić s povrćem
Sastojci za punjeni lungić:
- 1 svinjski file
- sol
- papar
- Dijon senf
- med
- ružmarin
- 100 g feta sira
- pola teglice sušenih rajčica
- 200 g mladog špinata
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- povrće po izboru
Priprema:
- Lungić očisti i prereži po sredini, ali ne do kraja.
- Preko stavi foliju pa dobro istuci batom za mesom.
- Začini meso sa soli i paprom.
- U Gorenje sjeckalicu stavi feta sir, sušene rajčice, špinat, češnjak i maslinovo ulje.
- Izradi pastu. Premaži meso.
- Zarolaj i pričvrsti čačkalicama.
- Sa vanjske strane lungić premaži senfom sa žličicom meda i pospi svježim ružmarinom.
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Za početak zagrij tavu, pa na malo maslinovog ulja zapeci lungić sa svih strana pa zatim prebaci u pećnicu i peci 15- 20 min.
- Po želji uz meso stavi i povrće u pećnicu.
Dolaskom lijepih dana, slobodno vrijeme je ključno i sigurno želiš maksimalno iskoristiti svoje dane. Zato ti nove Gorenje OptiBake ugradbene pećnice nude brojne mogućnosti koje će ti kuhanje učiniti lakšim i ugodnijim, ali prije svega vremenski kraćim. Ako želiš ravnomjerno pečenu hranu zbog sjajne cirkulacije zraka i stabilne temperature u cijeloj pećnici, prženu hranu bez dodatnih kalorija i postizanje temperature do 200 ˚C za samo 5 minuta, te čak 22 različita automatska programa za pečenje, odaberi Gorenje pećnicu i uživaj u životu dok ona peče za tebe!