Špajza Kad te život baci u vatru, zapali roštilj! 26. lipnja 2021.

Odličan sendvič s lungićem po receptu Marka Palfija

foto: Željko Hladika/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo recept renomiranog chefa Marka Palfija za nevjerojatan sendvič s lungićem

Chill&Grill festival najprije je putovao Hrvatskom, a ovih se dana udomaćio na zagrebačkom Jarunu. Do 4. srpnja tamo te čeka više od 100 sati zabave uz klopu, cugu i neprekinuti slijed dobre glazbe. Tijekom dana pozornicu preuzimaju renomirani chefovi, uvijek spremni udijeliti pokoji savjet - i servirati degustacijske porcije odličnih jela. Raspored događaja prati ovdje. 

Prvi je bio povratnik Marko Palfi, koji je i proteklih godina kuhao za posjetitelje Chill&Grilla. Chef Palfi pripremao je bogati sendvič s lungićem, šampinjonima i rikulom. Taj nam se sendvič učinio idealnim subotnjim jelom pa ti prenosimo recept...

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL foto: Željko Hladika/PIXSELL

Sastojci: 

  • 1 baguette
  • 200 g lungića
  • 100 g šampinjona 
  • 50 ml vrhnja za kuhanje 
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 20 g maslaca
  • 20 g peršina
  • 25 g BBQ umaka
  • 30 g rikule

Sastojci za marinadu za lungić: maslinovo ulje, sol, papar, senf, timijan, crvena paprika

Priprema:

  1. Šampinjone narežemo na kriške, luk na kockice i češnjak na listiće. Stavimo na maslac dinstati luk, pa dodamo češnjak, gljive i sotiramo na srednjoj vatri cca 15 minuta, dok sva tekućina ne izađe iz gljiva i počnu dobivat lijepu boju.
  2. Dodajemo vrhnje za kuhanje, sol, papar i timijan pa kuhamo daljnjih 10-ak minuta. Dobivena smjesa zove se duxelles od gljiva.
  3. Lungić mariniramo u soli, papru, maslinovu ulju, timijanu i senfu pa pečemo na roštilju da bude pečen medium. Ostavimo ga da odmori pa režemo na kriške.
  4. Pomiješamo majonezu i bbq umak u omjeru 1/1.
  5. Baguette grilamo na roštilju pa namažemo češnjakom. Stavljamo duxelles od gljiva pa meso, umak i rikulu na kraju.

Guštaj u ručku, a potom svrati na Jarun! Provjeri što te danas očekuje.

 | Author: 24sata foto: 24sata

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count i Hrvatska obrtnička komora.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.