Chill&Grill festival najprije je putovao Hrvatskom, a ovih se dana udomaćio na zagrebačkom Jarunu. Do 4. srpnja tamo te čeka više od 100 sati zabave uz klopu, cugu i neprekinuti slijed dobre glazbe. Tijekom dana pozornicu preuzimaju renomirani chefovi, uvijek spremni udijeliti pokoji savjet - i servirati degustacijske porcije odličnih jela. Raspored događaja prati ovdje.
Prvi je bio povratnik Marko Palfi, koji je i proteklih godina kuhao za posjetitelje Chill&Grilla. Chef Palfi pripremao je bogati sendvič s lungićem, šampinjonima i rikulom. Taj nam se sendvič učinio idealnim subotnjim jelom pa ti prenosimo recept...
Sastojci:
- 1 baguette
- 200 g lungića
- 100 g šampinjona
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 20 g maslaca
- 20 g peršina
- 25 g BBQ umaka
- 30 g rikule
Sastojci za marinadu za lungić: maslinovo ulje, sol, papar, senf, timijan, crvena paprika
Priprema:
- Šampinjone narežemo na kriške, luk na kockice i češnjak na listiće. Stavimo na maslac dinstati luk, pa dodamo češnjak, gljive i sotiramo na srednjoj vatri cca 15 minuta, dok sva tekućina ne izađe iz gljiva i počnu dobivat lijepu boju.
- Dodajemo vrhnje za kuhanje, sol, papar i timijan pa kuhamo daljnjih 10-ak minuta. Dobivena smjesa zove se duxelles od gljiva.
- Lungić mariniramo u soli, papru, maslinovu ulju, timijanu i senfu pa pečemo na roštilju da bude pečen medium. Ostavimo ga da odmori pa režemo na kriške.
- Pomiješamo majonezu i bbq umak u omjeru 1/1.
- Baguette grilamo na roštilju pa namažemo češnjakom. Stavljamo duxelles od gljiva pa meso, umak i rikulu na kraju.
Guštaj u ručku, a potom svrati na Jarun! Provjeri što te danas očekuje.
Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count i Hrvatska obrtnička komora.