Recepti 25. veljače 2023.

Lungić u orašastim plodovima s pireom od batata

foto: Stockfood
Batat, koji je poznat kao zdravija zamjena za krumpir, pokazat će ti sve svoje čari u ovoj kombinaciji s orašastim plodovima i lungićem

Fina, hrskava mješavina omiljenih orašastih plodova i podatno svinjsko meso, treba li to uopće išta više od toga za savršen ručak ili večeru koju će svi prepričavati?! Pripremi lungić na jednostavan i brz način, posluži ga uz fini, kremasti pire od batata i sezonsku salatu pa kombinaciji dodaj čašu omiljenog vina i uživaj u najslasnijim okusima.

Ne gasi ekran dok kuham

Lungić u orašastim plodovima s pireom od batata
15 MIN
pripreme
16 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Lungić 500 g
  • Pistacije 50 g
  • Bademi 50 g
  • Šareni papar u zrnu 30 g
  • Maslinovo ulje
  • Batat 300 g
  • Maslac 100 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Aceto Balsamico
  • Šećer
  • Crveno vino
  • Timijan
Postupak
  1. U mužaru usitni pistacije, bademe i timijan s malo maslinova ulja dok ne dobiješ pastu.


  2. U foliju stavi lungić te ga sa svake strane premaži dobivenom pastom, umotaj i dobro stisni u foliju te stavi u hladnjak na pola sata.


  3. U međuvremenu oguli batat i izreži ga na kockice te stavi kuhati u posoljenu vodu dok ne omekša.


  4. U lonac stavi balzamički ocat i crveno vino, a kad proključa, dodaj šećer i kuhaj dok se ne reducira (ispari pola tekućine).


  5. Ocijedi kuhani batat, dodaj maslac i izmiksaj štapnim mikserom.


  6. Peci lungić na laganoj vatri 3-4 minute sa svake strane.


Imamo još super recepata za lungić...

Možda vas zanima... Rolani lungić s finim povrtnim ražnjićima Kolumne Možda vas zanima... Aromatičan svinjski lungić je savršen nedjeljni ručak Recepti Možda vas zanima... Otkrij tajne pripreme najsočnijeg lungića Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.