Batat, koji je poznat kao zdravija zamjena za krumpir, pokazat će ti sve svoje čari u ovoj kombinaciji s orašastim plodovima i lungićem
Fina, hrskava mješavina omiljenih orašastih plodova i podatno svinjsko meso, treba li to uopće išta više od toga za savršen ručak ili večeru koju će svi prepričavati?!Pripremi lungić na jednostavan i brz način, posluži ga uzfini, kremasti pire od batata i sezonsku salatupa kombinaciji dodaj čašu omiljenog vina i uživaj u najslasnijim okusima.
Ne gasi ekran dok kuham
Lungić u orašastim plodovima s pireom od batata
15 MIN
pripreme
16 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Lungić
500
g
Pistacije
50
g
Bademi
50
g
Šareni papar u zrnu
30
g
Maslinovo ulje
Batat
300
g
Maslac
100
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Aceto Balsamico
Šećer
Crveno vino
Timijan
Postupak
U mužaru usitni pistacije, bademe i timijan s malo maslinova ulja dok ne dobiješ pastu.
U foliju stavi lungić te ga sa svake strane premaži dobivenom pastom, umotaj i dobro stisni u foliju te stavi u hladnjak na pola sata.
U međuvremenu oguli batat i izreži ga na kockice te stavi kuhati u posoljenu vodu dok ne omekša.
U lonac stavi balzamički ocat i crveno vino, a kad proključa, dodaj šećer i kuhaj dok se ne reducira (ispari pola tekućine).
Ocijedi kuhani batat, dodaj maslac i izmiksaj štapnim mikserom.
Peci lungić na laganoj vatri 3-4 minute sa svake strane.