gastro postao
Sjajan način da na jednom tanjuru koristite samo sezonske namirnice je upravo ovo jelo.
Fine, domaće jabuke u spoju s mekim krumpirom i još mekšom svinjetinom, postoji li nešto bolje? Krumpir ispecite pa pirjajte dok ne postane kremast iznutra, a meso neka se kuha sve dok ne postigne savršenu teksturu. Ručak poslužite uz sezonsku salatu.
Potrebno vam je:
- 4 svinjska odreska
- 1 luk
- 2 jabuke
- 2 krumpira
- 2 žličice timijana
- 1 režanj češnjaka
- Prstohvat cimeta
- 100 ml temeljca
- 3 žlice soka od jabuke
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Dvije žlice maslinovog ulja zagrijte na tavi.
- Svinjetinu začinite soli i paprom.
- Pecite odreske na ulju dok ne dobiju koricu sa svih strana.
- Prebacite na tanjur, a na istom ulju na kojem se peklo meso pirjajte nasjeckani luk.
- Dodajte na ploške narezane jabuke i krumpir.
- Dodajte začine, temeljac i sok.
- Vratite meso pa pecite dok tekućina ne ispari i krumpir omekša.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!