gastro postao
                                            
                                        
                                    Sjajan način da na jednom tanjuru koristite samo sezonske namirnice je upravo ovo jelo.
                                
                                
                                    
                                
                                Fine, domaće jabuke u spoju s mekim krumpirom i još mekšom svinjetinom, postoji li nešto bolje? Krumpir ispecite pa pirjajte dok ne postane kremast iznutra, a meso neka se kuha sve dok ne postigne savršenu teksturu. Ručak poslužite uz sezonsku salatu.
Potrebno vam je:
- 4 svinjska odreska
 - 1 luk
 - 2 jabuke
 - 2 krumpira
 - 2 žličice timijana
 - 1 režanj češnjaka
 - Prstohvat cimeta
 - 100 ml temeljca
 - 3 žlice soka od jabuke
 - Maslinovo ulje
 
Priprema:
- Dvije žlice maslinovog ulja zagrijte na tavi.
 - Svinjetinu začinite soli i paprom.
 - Pecite odreske na ulju dok ne dobiju koricu sa svih strana.
 - Prebacite na tanjur, a na istom ulju na kojem se peklo meso pirjajte nasjeckani luk.
 - Dodajte na ploške narezane jabuke i krumpir.
 - Dodajte začine, temeljac i sok.
 - Vratite meso pa pecite dok tekućina ne ispari i krumpir omekša.
 - Poslužite toplo.
 
Dobar tek!