Recepti 20. studenoga 2016.

Sezonska gozba: Svinjetina s jabukama i krumpirom

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan način da na jednom tanjuru koristite samo sezonske namirnice je upravo ovo jelo.

Fine, domaće jabuke u spoju s mekim krumpirom i još mekšom svinjetinom, postoji li nešto bolje? Krumpir ispecite pa pirjajte dok ne postane kremast iznutra, a meso neka se kuha sve dok ne postigne savršenu teksturu. Ručak poslužite uz sezonsku salatu.

Potrebno vam je:

  • 4 svinjska odreska
  • 1 luk
  • 2 jabuke
  • 2 krumpira
  • 2 žličice timijana
  • 1 režanj češnjaka
  • Prstohvat cimeta
  • 100 ml temeljca
  • 3 žlice soka od jabuke
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Dvije žlice maslinovog ulja zagrijte na tavi.
  2. Svinjetinu začinite soli i paprom.
  3. Pecite odreske na ulju dok ne dobiju koricu sa svih strana.
  4. Prebacite na tanjur, a na istom ulju na kojem se peklo meso pirjajte nasjeckani luk.
  5. Dodajte na ploške narezane jabuke i krumpir.
  6. Dodajte začine, temeljac i sok.
  7. Vratite meso pa pecite dok tekućina ne ispari i krumpir omekša.
  8. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.