gastro postao
Preporučamo vam jedno sjajno jelo koje će vas garantirano grijati u ovim hladnim danima.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1263
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 220 g slanina svinjska, sirova bez kože
- 30 g svinjetina,srednje masna
- 1 kom luk,crveni
- 3.50 dl pive
- 3.50 dl pileći temeljac
- 450 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 1 kom kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 2 jabuke (cijele)
- 900 g krumpir, zreli
- 1 žlica kima
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na ulju propržite slaninu i svinjsku lopaticu te ih izvadite iz tave. Ubacite luk i pirjajte deset minuta. Dodajte meso, pivo i pileći temeljac. Kad proključa, kuhajte još 45 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 170°c. Pripremljenoj mješavini dodajte kobasice, kupus, zelene jabuke, krumpire, kim, sol i papar te sve pecite oko 45 minuta.
Izvor Skuhatćute