Recepti 15. studenoga 2016.

Grije i veseli: Svinjetina u kiselom kupusu

svinjetina kiseli kupus
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Preporučamo vam jedno sjajno jelo koje će vas garantirano grijati u ovim hladnim danima.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1263

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 220 g slanina svinjska, sirova bez kože
  • 30 g svinjetina,srednje masna
  • 1 kom luk,crveni
  • 3.50 dl pive
  • 3.50 dl pileći temeljac
  • 450 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 1 kom kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 2 jabuke (cijele)
  • 900 g krumpir, zreli
  • 1 žlica kima
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na ulju propržite slaninu i svinjsku lopaticu te ih izvadite iz tave. Ubacite luk i pirjajte deset minuta. Dodajte meso, pivo i pileći temeljac. Kad proključa, kuhajte još 45 minuta.
  2. Zagrijte pećnicu na 170°c. Pripremljenoj mješavini dodajte kobasice, kupus, zelene jabuke, krumpire, kim, sol i papar te sve pecite oko 45 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.