Pohani kruh na dva načina - jesi li za slatki ili slani doručak?

Getty Images
Miriše na djetinjstvo i najslasnije doručke, podsjeća na maminu kuhinju i mami na još. Pohani kruh za doručak naprosto se ne odbija, a mi imamo sjajne ideje za pripremu omiljenog klasika.
Vidi originalni članak

Stari kruh dobiva posve novo ruho kada ga se umoči u smjesu jaja i mlijeka, a kada pak mu se dodaju omiljeni dodaci, priča postaje još malo mirisnija i slasnija. Bez obzira voliš li više slani ili slatki ručak, za tebe smo pripremili genijalne ideje koje će oduševiti baš sve koji ih isprobaju.

 

 

Šunka i sir za neodoljiv doručak

Slane varijante začini dodacima poput šunke i sira ili pak namaza po želji. Kombinacija jaja i kruha odlično se slaže s mliječnim dodacima poput vrhnja ili sirnog namaza, a pripremiti možeš i jednostavan namaz od svježeg sira, pa mu dodati vlasac.

Sjajna ideja bit će i punjeni pohani kruh koji možeš pripremiti tako da kruh izrežeš na deblje kriške, a zatim u sredini napraviš rupu u koju ćeš dodati šunku i sir. Sve zajedno ubaci u smjesu od jaja, pa prži na maslacu dok ne poprimi boju. Na taj ćeš način dobiti topljeni sir iznutra te meki, gotovo spužvasti kruh izvana. Savršeno!

 

omiljeni doručak Pohani kruh: Recept i trikovi za savršen doručak

 

 

Začini čine razliku

Slatke verzije pohanog kruha obogati omiljenim začinima koje možeš dodati već kod pripreme smjese. Kada mutiš jaja, ubaci i prstohvat cimeta, vanilije, klinčića, anisa, limunove ili narančine korice.

 

jutroooo! Slatki pohani kruh s cimetom za božanstven doručak

 

U smjesu možeš dodati i sitno sjeckane orašaste plodove. Na taj ćeš način dobiti hrskavu poslasticu koju će obožavati baš svi, i mali i veliki. Tako primjerice, smjesi možeš dodati tostirane lješnjake, a zatim sve zajedno poslužiti uz veliku žlicu omiljenog čokoladnog namaza s lješnjakom. Za prste polizati.

Sjajna ideja bit će i med, javorov sirup ili voćni preljevi koji će uz pohani kruh izgledati lijepo, a sama priprema neće ti oduzeti previše vremena. Smrznuto voće jednostavno ubaci u zdjelu, dodaj mu šećer, pa zagrijavaj dok ne dobiješ željenu teksturu. Posluži uz kruh, pospi šećerom u prahu i uživaj.

 

comfort food Čokoladni pohani kruh popravit će ti dan

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr