Recepti 2798 prikaza 14. rujna 2018.

Čokoladni pohani kruh: Može li bolje od toga?

Stockfood
Umočen u bogatu smjesu jaja, kakaa, vrhnja i mlijeka i prekriven divnim slojem rastopljene tamne čokolade, ovaj će pohani kruh postati vaš omiljeni doručak za lijene jesenske vikende.

Za pripremu jednog čokoladnog sendviča trebat će vam desetak minuta, no u tom će vam slučaju trebati samo četvrtina ovih sastojaka. Mi vam predlažemo da ipak iskoristite cijelu smjesu i počastite svoje najbliže mirisnim, čokoladnim doručkom!

 

Možda vas zanima... Pohani kruh - znamo kako ga pripremiti upravo savršenim Recepti

 

Sastojci:

  • 30 g kakaa
  • 60 ml vruće vode
  • 5 velikih jaja
  • 180 ml slatkog vrhnja
  • 240 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ žličice soli
  • 300 g tamne čokolade

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Priprema:

  1. Kakao rastopite u toploj vodi, promiješajte i stavite sa strane.
  2. U plitkoj posudi umutite jaja, dodajte vrhnje, mlijeko, šećer, ekstrakt vanilije i sol. Promiješajte, a potom ulijte i smjesu kakaa i vode.
  3. Na tavici rastopite mali komad maslaca na srednje jakoj vatri. 
  4. Dvije kriške kruha umočite u pripremljenu smjesu, a potom stavite na zagrijanu tavu. Pecite 2-3 minuta, a potom okrenite.
  5. Na jednu krišku stavite nasjeckanu tamnu čokoladu i pričekajte minutu dvije da se rastopi, a potom poklopite drugom kriškom i napravite slatki čokoladni sendvič. 

 

Možda vas zanima... Pohani kruh u posve novom ruhu - za prste polizati! Špajza

 

Uživajte u slatkom doručku!

 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.