Recepti Desert 18. listopada 2024.

Najbolji pohani kruh ikad - recept slavnog slastičara

Desert
8 MIN
14 MIN
4
JEDNOSTAVNO
jordi roca pohani kruh
Jordi Roca otkrio je genijalan način pripreme pohanog kruha
foto: Instagram @jordirocasan
Slavni španjolski slastičar Jordi Roca na Instagramu otkriva tajne svog zanata, pa je tako nedavno objavio i genijalan recept za pohani kruh kojem je nemoguće odoljeti

Slavni španjolski slastičar Jordi Roca ne miruje. Nakon što je uspješno proširio svoje slatko Rocambolesc carstvo, našao je vremena i za malo slatkog kuhanja kod kuće. Na Dan kruha koji se obilježava 16. listopada Roca je na svom Instagramu, u sklopu obožavanog serijala 'Cosas de Casa' objavio recept za, sigurni smo, najbolji i najsofisticiraniji pohani kruh koji smo ikad probali.

Zapečena torta od sira Možda vas zanima... Torta od sira po receptu najboljeg chefa na svijetu! Recepti

Dodatni trud će se isplatiti

Istina, potrebno je malo se potruditi - nije baš da se samo kruh nareže i umoči u mješavinu jaja i mlijeka. No ovi detalji koje otkriva slavni slastičar Jordi Roca, uistinu su dobre ideje koje svakako isprobaj sljedeći put kad ćeš pohati kruh. Mi se na posao bacamo već ovog vikenda! Mljac!

jordi roca | Author: ABACA/PIXSELL Jordi Roca foto: ABACA/PIXSELL

Joan Roca, Josep Roca, Jordi Roca | Author: WENN/PIXSELL Braća Jordi, Joan i Josep Roca foto: WENN/PIXSELL

Jordi Roca i Fontane 45-godišnji je slavni španjolski slastičar koji je prije točno 10 godina proglašen najboljim slastičarem svijeta, a četiri godine kasnije postao je i zvijezda Netflixova serijala "Chef's Table: Pastry". Dio je slavnog trojca - braća Jordi, Joan i Josep Roca stoje iza kultnog restorana El Celler de Can Roca. Jordi je slastičar, Joan je chef, a Josep sommelier. Njih trojica treća su generacija restoratera u svojoj obitelji te stoje iza brojnih uspješnih gastronomskih projekata.

Cijeli postupak pripreme najbolje pohanog kruha na svijetu opisan je u receptu, ali i videu ispod recepta.

jordi roca, pohani kruh | Author: Instagram @jordirocasan Priprema najfinijeg pohanog kruha foto: Instagram @jordirocasan

Ne gasi ekran dok kuham

Najbolji pohani kruh - recept by Jordi Roca
8 MIN
pripreme
14 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Mlijeko 250 ml
  • Slatko vrhnje 250 ml
  • Šećer 50 g
  • Žumanjak 100 g
  • Cimet - štapić
  • Limunova korica
  • Stari kruh
Postupak
  1. Kruh nareži na kriške.


  2. U posudu dodaj mlijeko, slatko vrhnje, šećer i pasterizirane žumanjke. Zagrij na 85 stupnjeva i dodaj cimet i limunovu koricu.


  3. Lremu pusti da se ohladi pa prelij preko kriški starog kruha, pusti da se dobro namoči, stavi na kuhinjski ubrus da upije višak tekućine.


  4. Prži na nerpijanjajućoj tavi na malo maslaca, posuto šećerom.


  5. Posluži vruće na engleskoj kremi u koju smo močili kruh i s omiljenim sladoledom od čokolade.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi Roca (@jordirocasan)

Makaroni sa sirom Možda vas zanima... Zapečena tjestenina sa sirom slavnog chefa Recepti piletina, Dabiz Muñoz Možda vas zanima... Najbolji chef na svijetu ima recept za najsočniju piletinu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.