Slavni španjolski slastičar Jordi Roca ne miruje. Nakon što je uspješno proširio svoje slatko Rocambolesc carstvo, našao je vremena i za malo slatkog kuhanja kod kuće. Na Dan kruha koji se obilježava 16. listopada Roca je na svom Instagramu, u sklopu obožavanog serijala 'Cosas de Casa' objavio recept za, sigurni smo, najbolji i najsofisticiraniji pohani kruh koji smo ikad probali.
Dodatni trud će se isplatiti
Istina, potrebno je malo se potruditi - nije baš da se samo kruh nareže i umoči u mješavinu jaja i mlijeka. No ovi detalji koje otkriva slavni slastičar Jordi Roca, uistinu su dobre ideje koje svakako isprobaj sljedeći put kad ćeš pohati kruh. Mi se na posao bacamo već ovog vikenda! Mljac!
Jordi Roca i Fontane 45-godišnji je slavni španjolski slastičar koji je prije točno 10 godina proglašen najboljim slastičarem svijeta, a četiri godine kasnije postao je i zvijezda Netflixova serijala "Chef's Table: Pastry". Dio je slavnog trojca - braća Jordi, Joan i Josep Roca stoje iza kultnog restorana El Celler de Can Roca. Jordi je slastičar, Joan je chef, a Josep sommelier. Njih trojica treća su generacija restoratera u svojoj obitelji te stoje iza brojnih uspješnih gastronomskih projekata.
Cijeli postupak pripreme najbolje pohanog kruha na svijetu opisan je u receptu, ali i videu ispod recepta.