Danas kuhamo: Polpete od graška, kukuruza i puretine

Popečke možeš pripremiti od gotovo svih ostataka koje pronađeš u hladnjaku...
Vidi originalni članak

Popečke obožavamo jer u njih možemo staviti što god poželimo, a uspješno ih podvaljujemo i djeci koja inače nisu obožavatelji povrća. 

Ovi popečci od kukuruza i graška iz konzerve te od mljevene puretine poslužit će kao međuobrok, brzinski ručak ili večera. Možeš ih poslužiti uz neki brzinski umak od vrhnja i/ili sezonsku salatu. 

 

Genijalan spoj Rižoto od kukuruza i pancete za brz i zasitan ručak

 

Sastojci:

  • 1 šalica kukuruza iz konzerve
  • 1 šalica zamrznutog graška
  • 150 g puretine
  • korijander
  • 2 jaja
  • 1 šalica glatkog brašna
  • ulje
  • sol i papar

 

Priprema:

  1. Skuhaj grašak. Isperi kukuruz iz konzerve pa pomiješaj s graškom. Dodaj mljevenu puretinu, korijandar, jaja i brašno pa sve premjesti  u sjeckalicu.
  2. Dobro začinite solju i paprom pa usitni do željene teksture. Preporučujemo da ipak ostaviš veće komade kukuruza i graška.
  3. Ugrij žlicu ulja u tavi. Od smjese napravi polpete pa ih prži od dvije do tri minute. Okreni ih i još kratko prži s druge strane. Kad su gotove, dodaj još ulja pa prži ostatak dok ne potrošiš smjesu.
  4. Položi ih na papirnate ubruse kako bi se riješila viška masnoće.

Dobar tek!

 

Zasitna i fina Brza salata s rižom, surimi štapićima i kukuruzom

Posjeti Gastro.hr