gastro postao
Popečke možeš pripremiti od gotovo svih ostataka koje pronađeš u hladnjaku...
Popečke obožavamo jer u njih možemo staviti što god poželimo, a uspješno ih podvaljujemo i djeci koja inače nisu obožavatelji povrća.
Ovi popečci od kukuruza i graška iz konzerve te od mljevene puretine poslužit će kao međuobrok, brzinski ručak ili večera. Možeš ih poslužiti uz neki brzinski umak od vrhnja i/ili sezonsku salatu.
Sastojci:
- 1 šalica kukuruza iz konzerve
- 1 šalica zamrznutog graška
- 150 g puretine
- korijander
- 2 jaja
- 1 šalica glatkog brašna
- ulje
- sol i papar
Priprema:
- Skuhaj grašak. Isperi kukuruz iz konzerve pa pomiješaj s graškom. Dodaj mljevenu puretinu, korijandar, jaja i brašno pa sve premjesti u sjeckalicu.
- Dobro začinite solju i paprom pa usitni do željene teksture. Preporučujemo da ipak ostaviš veće komade kukuruza i graška.
- Ugrij žlicu ulja u tavi. Od smjese napravi polpete pa ih prži od dvije do tri minute. Okreni ih i još kratko prži s druge strane. Kad su gotove, dodaj još ulja pa prži ostatak dok ne potrošiš smjesu.
- Položi ih na papirnate ubruse kako bi se riješila viška masnoće.
Dobar tek!