Špajza 02. kolovoza 2019.

Danas kuhamo: Polpete od graška, kukuruza i puretine

Popečci
gastro postao gastro.24sata.hr
Popečke možeš pripremiti od gotovo svih ostataka koje pronađeš u hladnjaku...

Popečke obožavamo jer u njih možemo staviti što god poželimo, a uspješno ih podvaljujemo i djeci koja inače nisu obožavatelji povrća. 

Ovi popečci od kukuruza i graška iz konzerve te od mljevene puretine poslužit će kao međuobrok, brzinski ručak ili večera. Možeš ih poslužiti uz neki brzinski umak od vrhnja i/ili sezonsku salatu. 

 

Možda vas zanima... Rižoto od kukuruza i pancete za brz i zasitan ručak Recepti

 

Sastojci:

  • 1 šalica kukuruza iz konzerve
  • 1 šalica zamrznutog graška
  • 150 g puretine
  • korijander
  • 2 jaja
  • 1 šalica glatkog brašna
  • ulje
  • sol i papar

 

Priprema:

  1. Skuhaj grašak. Isperi kukuruz iz konzerve pa pomiješaj s graškom. Dodaj mljevenu puretinu, korijandar, jaja i brašno pa sve premjesti  u sjeckalicu.
  2. Dobro začinite solju i paprom pa usitni do željene teksture. Preporučujemo da ipak ostaviš veće komade kukuruza i graška.
  3. Ugrij žlicu ulja u tavi. Od smjese napravi polpete pa ih prži od dvije do tri minute. Okreni ih i još kratko prži s druge strane. Kad su gotove, dodaj još ulja pa prži ostatak dok ne potrošiš smjesu.
  4. Položi ih na papirnate ubruse kako bi se riješila viška masnoće.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Brza salata s rižom, surimi štapićima i kukuruzom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.