Rižoto od šparoga i kozica po receptu vrhunske domaće chefice

Gault&Millau
Vesna Miletić iz zagrebačkog restorana Tač i dobitnica nagrade za chefa tradicijske kuhinje 2019. godine s nama je podijelila recept za genijalan sezonski rižoto.
Vidi originalni članak

Iskoristite početak sezone šparoga, uparite ih uz kvalitetne primjerke kozica, pa uživajte u slasnom, kremastom rižotu po receptu chefice Vesne Miletić.

 

Gault&Millau Chef Vesna Miletić iz Tača priprema najbolju tradicionalnu hranu - evo zašto!

 

Vesna je vlasnica i chefica kuhinje obiteljskog restorana Tač koja je ove godine primila Gault&Millau priznanje za najboljeg tradicijskog chefa 2019. Jedna od glavnih vrijednosti koje njeguje Gault&Millau jest sezonalnosti i poštivanje namirnice, a u Vesninom Taču najviše se pažnje posvećuje upravo takvim, iznimno bitnim detaljima.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Prve sezonske šparoge sjajan su povod da se i sami upustite u pripremu ovog vrhunskog jela i uživate baš kao u jednom od najboljih zagrebačkih restorana.

Potrebno vam je:

  • 1 vezica divljih šparoga
  • 20 dkg očišćenih kozica
  • 1 poriluk
  • Temeljac od škampi ili kozica
  • Sol i papar
  • 2 šalice od čaja riže
  • Kockica maslaca i malo maslinovog ulja

Postupak pripreme:

  1. Na ulju prvo pirjati rižu da se tostira te uliti 1 dcl bijelog vina i pustiti da vino ishlapi.
  2. Dodati sitno sjeckani poriluk i pirjati dodajući topli temeljac.
  3. Postupak ponavljati miješajući dok zrno ne postane al dente.
  4. Šparoge potrgati dok lickaju i staviti u tavu zajedno sa kozicama i lagano ih propirjati dok ne omekšaju! Pomiješati s rižom i još kratko promiješati na vatri dodajući kockicu maslaca sol i papar.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr