Iskoristite početak sezone šparoga, uparite ih uz kvalitetne primjerke kozica, pa uživajte u slasnom, kremastom rižotu po receptu chefice Vesne Miletić.
Vesna je vlasnica i chefica kuhinje obiteljskog restorana Tač koja je ove godine primila Gault&Millau priznanje za najboljeg tradicijskog chefa 2019. Jedna od glavnih vrijednosti koje njeguje Gault&Millau jest sezonalnosti i poštivanje namirnice, a u Vesninom Taču najviše se pažnje posvećuje upravo takvim, iznimno bitnim detaljima.
Prve sezonske šparoge sjajan su povod da se i sami upustite u pripremu ovog vrhunskog jela i uživate baš kao u jednom od najboljih zagrebačkih restorana.
Potrebno vam je:
- 1 vezica divljih šparoga
- 20 dkg očišćenih kozica
- 1 poriluk
- Temeljac od škampi ili kozica
- Sol i papar
- 2 šalice od čaja riže
- Kockica maslaca i malo maslinovog ulja
Postupak pripreme:
- Na ulju prvo pirjati rižu da se tostira te uliti 1 dcl bijelog vina i pustiti da vino ishlapi.
- Dodati sitno sjeckani poriluk i pirjati dodajući topli temeljac.
- Postupak ponavljati miješajući dok zrno ne postane al dente.
- Šparoge potrgati dok lickaju i staviti u tavu zajedno sa kozicama i lagano ih propirjati dok ne omekšaju! Pomiješati s rižom i još kratko promiješati na vatri dodajući kockicu maslaca sol i papar.
Dobar tek!