S ljubavlju čokoladi: Neobične kombinacije za slatke užitke

Thinkstock
Jeste li znali da, uz jagode, u čokoladu možete umočiti i čitav niz drugih namirnica? Mi smo oduševljeni!
Vidi originalni članak

Da je život ljepši uz tek kockicu čokolade, već smo naučili. Bez obzira je li riječ o pravoj, tamnoj i gorkoj čokoladi ili pak o pravom mliječnom slatkišu punjenom omiljenim dodacima, čokolada je uvijek dobrodošla. Donosimo vam sjajne ideje za čokoladne deserte. Prekrijte najdražu hrskavu ili meku namirnicu čokoladom pa uživajte u sjajnom spoju s kojim ne možete pogriješiti.

Jednostavne praline možete pripremiti od orašastih plodova, malo maslaca i ostalih dodataka, no da bi one funkcionirale još samo malo bolje - umočite ih u čokoladu. Ona će dati puniji okus jednostavnoj slastici kao što su praline i pomoći vam da doživite neku drugu dimenziju tih malih slatkih okruglica. Kad bolje razmislimo, praline bez čokolade ne bi se ni trebale zvati praline!



Naranče, mandarine ili još bolje, klementine, upravo su idealno voće koje umakanjem u čokoladu daju neke sasvim nove okuse. Imaju tanku kožicu koja sok drži čvrsto unutar voćke dok su s druge strane dovoljno nježne pa im jaka čokolada pomaže podići arome.

Možda nikada niste ni pomislili na to, ali češnjak i čokolada slažu se izvrsno. Ispecite češnjak s malo maslinovog ulja i prstohvatom šećera, umočite ga u čokoladu, a zatim gledajte kako nastaje magija. Poslužite ga uz slana mesna jela.

Banani dodajte kokos pa sve uvaljajte u čokoladu. I to je to, jednostavan desert s kojim ne možete pogriješiti je spreman u manje od pola sata.

Suhe smokve, ali i šljive ili marelice slobodno umočite u tamnu čokoladu. Nećete se dodatno udebljati, a suho ćete voće učiniti daleko boljim. Čokoladno suho voće uvaljajte u kakve sitno sjeckane orašaste plodove i delicija vrijedna divljenja je spremna!



Kikiriki maslac i čokolada najslađi su par. Premažite lisnato tijesto kikiriki maslacem, preklopite ga, a zatim ispecite. Kad je gotovo i ohlađeno umočite u čokoladu i uživajte. Na isti način možete kombinirati i zobene pahuljice, različite shakeove i slično.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr