Špajza 23. travnja 2017.

S ljubavlju čokoladi: Neobične kombinacije za slatke užitke

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li znali da, uz jagode, u čokoladu možete umočiti i čitav niz drugih namirnica? Mi smo oduševljeni!

Da je život ljepši uz tek kockicu čokolade, već smo naučili. Bez obzira je li riječ o pravoj, tamnoj i gorkoj čokoladi ili pak o pravom mliječnom slatkišu punjenom omiljenim dodacima, čokolada je uvijek dobrodošla. Donosimo vam sjajne ideje za čokoladne deserte. Prekrijte najdražu hrskavu ili meku namirnicu čokoladom pa uživajte u sjajnom spoju s kojim ne možete pogriješiti.

Jednostavne praline možete pripremiti od orašastih plodova, malo maslaca i ostalih dodataka, no da bi one funkcionirale još samo malo bolje - umočite ih u čokoladu. Ona će dati puniji okus jednostavnoj slastici kao što su praline i pomoći vam da doživite neku drugu dimenziju tih malih slatkih okruglica. Kad bolje razmislimo, praline bez čokolade ne bi se ni trebale zvati praline!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Naranče, mandarine ili još bolje, klementine, upravo su idealno voće koje umakanjem u čokoladu daju neke sasvim nove okuse. Imaju tanku kožicu koja sok drži čvrsto unutar voćke dok su s druge strane dovoljno nježne pa im jaka čokolada pomaže podići arome.

Možda nikada niste ni pomislili na to, ali češnjak i čokolada slažu se izvrsno. Ispecite češnjak s malo maslinovog ulja i prstohvatom šećera, umočite ga u čokoladu, a zatim gledajte kako nastaje magija. Poslužite ga uz slana mesna jela.

Banani dodajte kokos pa sve uvaljajte u čokoladu. I to je to, jednostavan desert s kojim ne možete pogriješiti je spreman u manje od pola sata.

Suhe smokve, ali i šljive ili marelice slobodno umočite u tamnu čokoladu. Nećete se dodatno udebljati, a suho ćete voće učiniti daleko boljim. Čokoladno suho voće uvaljajte u kakve sitno sjeckane orašaste plodove i delicija vrijedna divljenja je spremna!

smokve u čokoladi | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kikiriki maslac i čokolada najslađi su par. Premažite lisnato tijesto kikiriki maslacem, preklopite ga, a zatim ispecite. Kad je gotovo i ohlađeno umočite u čokoladu i uživajte. Na isti način možete kombinirati i zobene pahuljice, različite shakeove i slično.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.