Saznali smo: Kako napraviti savršen chilli

S grahom ili bez, obožavamo ga za hladnijih dana, a pratite ove korake za baš uvijek neodoljivi chilli
Vidi originalni članak

Kako piše poznati food portal Allrecipes, ključ je u pažljivom razvijanju i balansiranju kompleksnih okusa. 

 

U američkom stilu Chilli hot dog - savršen spoj graha, kobasice i sira

 

1. Meso stavite na malo ulja na srednje jaku vatru. Kad posmeđi maknite ga iz posude. 

2. Krčkajte povrće u istoj posudi gdje ste i meso prethodno prepržili. Počnite s lukom, kuhajte oko 5 minuta dok ne omekša. Sljedeće dodajte papriku, celer i mrkvu te također kuhajte oko pet minuta. Zadnje dodajte sjeckani češnjak i kuhajte. 

3. Spremno za začine. Dodajte začine po želji povrću i spremni ste za sljedeći korak.

4. Sigurno ste primjetili da se za donji dio posude zalijepilo "podosta materijala" - ne brinite već dodajte pivo ili bijelo vino kako biste dobili fini glazirani umak.

5. Vratite meso u posudu i dodajte temeljac. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. 

 

Neka bude ljuto Samo klasično: Chilli con carne

 

6. Dodajte grah zajedno s rajčicom, kukuruzom i sastojcima po želji. Probajte i začinite po želji.

7. Dodajte sir, vrhnje, luk, peršin ili svježe začine po želji. Pričekajte da se prožmu svi okusi i uživajte u chilliju

Posjeti Gastro.hr