gastro postao
Popularno jelo od mljevenog mesa i graha
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 216
Potrebno vam je
- 500 g govedine
- 2 glavice luka
- 3 režnja češnjaka
- 2 male žlice čilija u prahu
- 2 mala žlica kumina
- 2 mala žlica korijandera
- 2 žlica pšeničnog brašna
- 150 ml crnog vina
- 300 ml goveđeg temeljca
- 400 g pelata
- 400 g smeđeg graha
- 3 žlice pasirane rajčice
- 1 mala žlica šećera
- 1 mala žlica origana
- 1 lovorov list
Priprema
- Pirjajte luk i govedinu miješajući pet min, pa dodajte češnjak, čili, kumin i korijandar. Pirjajte minutu, dvije, pospite brašnom i dobro izmiješajte. Polako dodajte vino pa temeljac, stalno miješajući.
- Dodajte rajčice i grah iz konzerve, umiješajte passatu, šećer, origano i lovorov list. Malo posolite i obilno popaprite. Zakuhajte, lagano poklopite, smanjite vatru i ostavite da se kuha 45 min, povremeno miješajući.
Dobar tek!