Recepti 27. veljače 2015.

Chilli con carne s govedinom

Chilli con carne s govedinom
Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Chili con carne smatra se jednim od najpoznatijih meksičkih jela

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 639

Potrebno vam je

  • 400 g govedina, krta, mljevena
  • 500 g pelati
  • 350 g grah,crveni
  • 200 g kukuruz (u slavnoj vodi)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žličica čili u prahu
  • 1 kom čili papričica
  • 1 žličica kim
  • 0.50 kom štapić cimeta
  • 100 g sušena rajčica
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Pripremite duboku metalnu tavu ili posudu s poklopcem.
  2. Sitno sameljite luk i češnjak u blenderu te ih pržite na maslinovu ulju dok ne omekšaju.
  3. Dodajte čili u prahu, ljutu papričicu, kim, sol i papar.
  4. Zatim umiješajte mljeveno meso i nastavite kuhati.
  5. Sameljite sušene rajčice s uljem iz staklenke. Dodajte ih mesu s pelatima, zrnjem kukuruza, štapićem cimeta i čašom vode.
  6. Kad prokuha, pokrijte folijom za pečenje ili poklopcem. Smanjite vatru i ostavite neka se krčka još sat vremena.
  7. Pola sata prije kraja dodajte grah iz limenke.

Chili con carne smatra se jednim od najpoznatijih meksičkih jela

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.