Što je mjesečevo mlijeko i zašto je preuzelo Instagram?

Instagram screenshot
Napici nježnih, pastelnih boja sve su češća pojava na omiljenom nam Instagramu, pa smo odlučili istražiti o čemu je zapravo riječ.
Vidi originalni članak

Nježne roze, plave i zelene boje napitka poznatijeg kao Moon milk sve nam se učestalije pojavljuju na feedovima društvenih mreža. Instagram i Pinterest prepuni su lijepih fotografija sa šalicama u prvom planu, pa su uspjeli i nas, inače imune na gastro trendove, natjerati da se raspitamo o čemu je riječ.
 

 

Mjesečevo mlijeko, kako bi u prijevodu glasio naziv ovog čarobnog napitka, zapravo je toplo mlijeko pomiješano sa sladilom po želji te začinima. U čemu je trik? Glavnu ulogu u ovom napitku imaju adaptogeni koji nam olakšavaju podnošenje stresnih situacija tese pomoću njih na lakši način nosimo s oporavkom od stresa. 

 

zdrava navika Počasti se šalicom izvanrednog zlatnog mlijeka!

 

Osim toga, adaptogeni djeluju i kao antioksidansi, jačaju imunitet, daju energiju, omogućuju bolji san i raspoloženje. Moon milk pije se prije spavanja, nakon napornog dana i gomile stresa koji nakupljamo tijekom radnog dana, pa je čitava stvar još bolja jer od nas ne zahtijeva nelogične ustupke kao što je čest slučaj s trendovima koji uključuju hranu.

Najpoznatiji adaptogeni su različite vrste ginsenga (kineski, japanski, sibirski...), ali i lako dostupna maca te radiola. 

 


Moon milk možete pripremiti i kod kuće. Sve što će vam trebati su odabrani adaptogeni u prahu, toplo mlijeko po želji (koristiti možete kravlje, ali i sojino te mlijeka dobivena od orašastih plodova), žličica meda, javorovog sirupa ili drugog sladila po želji, mljeveni cimet, klinčić ili anis.

 

Video Kako napraviti domaće bademovo mlijeko

 

Mlijeko zagrijte na štednjaku ili u mikrovalnoj, dodajte mu dodatke i poslužite uz ukrase po želji. I naravno, nemojte zabraviti okačiti koju fotografiju na svoj Instagram profil.

 

Posjeti Gastro.hr