Što to fino jedu olimpijci u Japanu?

Facebook Braća Sinković Novak Đoković i Valent Sinković
Olimpijske igre u Japanu nisu posebne samo po strogim mjerama zaštite nego i po odličnoj gastro ponudi
Vidi originalni članak

Još prije nego što su službeno otvorene, Olimpijske igre privukle su mnogo pozornosti i to ne samo najvećih zaljubljenika u sport, već i šire publike. Olimpijsko selo u Japanu okupilo je sve najbolje svjetske sportaše, a gdje ima sportaša ima i zdrave hrane. Budući da su smještene u Tokiju, Olimpijske igre ove godine imaju i nešto drugačiju gastro ponudu. 

Nekoliko sportaša je na društvenim mrežama podijelilo kako izgleda velika kuhinja u Olimpijskom selu, što je sve na jelovniku, ali i kakvih se strogih mjera moraju pridržavati. Kako se radi o sportašima koji dolaze iz cijelog svijeta, organizatori su se pobrinuli da je hrana dovoljno raznovrsna. Što se točno jede pokazao je irski rugby igrač Harry McNulty.

@saltynuts_

Olympic Dining hall tour #tokyoolympics #olympics #ireland #tokyo #olympicgames #foodtok

♬ original sound - Harry Mcnulty

Tako su osim standardnih postaja s pahuljicama, voćem i ostalim dodacima za doručak tu i razni svjetski specijaliteti. Na jednoj od postaja poslužuje se samo tjestenina i pizza, na drugoj azijske delicije, svježe voće i povrće te pecivo dostupno je svima, a na kraju obroka sportaši se mogu zasladiti velikim izborom deserata.  Uz glavnu kantinu postoji i jedna manja koja poslužuje samo japanske specijalitete.

@thelibero

Dinner tonight in the Tokyo Olympic Village! Also watching me eat is CRINGE #olympics #DontQuitYourDaydream #tokyo2020 #tokyo2021 #food

♬ original sound - Erik Shoji

Organizatori su pazili i na one s posebnim prehrambenim potrebama i pripremili halal, vegansku i vegetarijansku hranu i hranu bez glutena. Prema reakcijama ostalih sportaša, hrana nije samo raznovrsna i vrlo ukusna, a napominju da je bolja od hrane koju su jeli na Olimpijskim igrama u Riu 2016. godine.

Ono što je posebno zanimljivo olimpijcima su japanska kuhinja i specijaliteti. Sportaši i njihovi timovi imaju priliku kušati izvorni japanski sushi, ali i druge delicije poput jastučića punjenih crvenim grahom pripremljenih na pari ili ramena. Japanskim specijalitetima nisu odoljeli niti braća Sinković, a na fotografiji Valenta Sinkovića s Novakom Đokovićem vidimo da ukusne hrane ne nedostaje. 

Australska vaterpolistica Tilly Kearns je na TikToku pokazala kako izgleda cijela glavna kantina te kojih se sve mjera moraju pridržavati. Osim što sve dezinficiraju prije i nakon jela, sportaši imaju samo 10 minuta vremena da pojedu obrok nakon čega masku moraju vratiti na lice. Mjere možda zvuče rigorozno, no zbog njih se, kaže Tilly, osjećaju sigurnije. 

@tillykearns

Olympic dining hall COVID protocols #olympicspirit #tokyoolympics #olympics #australia what else do you want to see??

♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] - Elliot Van Coup

 

 

Posjeti Gastro.hr