gastro postao
Jastučići od gotovog lisnatog tijesta s krem sirom i borovnicama gotovi su za tren!
Lisnato tijesto izvadi iz pakiranja, izreži u željene oblike i napuni ga aromatiziranim sirom te svježim borovnicama. I to je zapravo to!
Sjajna zamjena krem siru bit će i ricotta, a koristiti možeš i masniji svježi kravlji sir. Potrebno ga je samo dobro aromatizirati, a osim limuna i šećera, dodati mu možeš i vaniliju ili pak sok limete.
Sastojci:
- 125 g krem sira
- 2 žlice šećera
- 1 žličica naribane limunove korice
- 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
- 75 g borovnica
- 1 jaje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i obloži lim za pečenje masnim papirom.
- Pomiješaj sir, dvije žlice šećera i limunovu koricu u maloj zdjeli.
- Stavi tijesto na čistu radnu površinu i izreži ga na željene oblike.
- Svaki oblik tijesta premaži sirom i dodaj mu borovnice pa laganim pokretima zavrni rubove peciva.
- Rub tijesta premaži žumanjkom. Ponovi s preostalim tijestom.
- Peci u pećnici 15-ak minuta, dok peciva ne dobiju zlatno-smeđu boju.
- Pospi šećerom u prahu i posluži ohlađeno. Dobar tek!
VOLIŠ BOROVNICE? Isprobaj recepte u nastavku: