Recepti 4867 prikaza 05. srpnja 2018.

Brzi lisnati zalogaji s borovnicama i sirom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim što su gotovi za čas, ovi jastučići oduševit će vas kombinacijom okusa koju stvaraju sir i borovnice.

Lisnato tijesto izvadite iz pakiranja, izrežite u željene oblike, pa ga napunite aromatiziranim sirom i borovnicama. Ubacite u pećnicu, pustite da se ispeče, pa ohladi, a zatim pospite šećerom u prahu i navalite na slatke ljetne zalogaje s omiljenim bobicama.

 

Možda vas zanima... Vol-au-vent – lisnate košarice oduševljenja Recepti

 

Sjajna zamjena krem siru bit će i ricotta, a koristiti možete i masniji i kremastiji svježi kravlji sir. Potrebno ga je samo dobro aromatizirati, a osim limuna i šećera, dodati mu možete i vaniliju, sok limete ili slične dodatke po želji.

 

Možda vas zanima... Želimo odmah: Panna cotta s umakom od borovnica Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 125 g krem sira
  • 2,5 žlice šećera
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
  • 75 g borovnica
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite lim za pečenje masnim papirom.
  2. Pomiješajte sir, dvije žlice šećera i limunovu koricu u maloj zdjeli.
  3. Stavite tijesto na čistu radnu površinu i izrežite ga na željene oblike.
  4. Svaki oblik tijesta premažite sirom i dodajte mu borovnice, pa laganim pokretima zavrnite rubove peciva.
  5. Rub tijesta premažite žumanjkom. Ponovite s preostalim tijestom.
  6. Pecite u pećnici 15 minuta, dok peciva ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  7. Pospite šećerom u prahu i poslužite ohlađeno.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.