gastro postao
Za pripremu ove kremaste slastice nije ti potreban aparat za sladoled...
Proljeće i ljeto neraskidivo su vezani uz brze voćne slastice za koje nije potrebno koristiti pećnicu. U tu kategoriju spada i ovaj kremasti sladoled, bez jaja i s vrlo malo šećera.
Za divnu teksturu krivci su slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko, koje možeš pronaći u gotovo svakoj većoj trgovini. Priprema je zaista jednostavna, od aparata ti je potreban samo blender, a količina je dovoljna za četiri osobe.
Sastojci:
- 150 g borovnica
- Sok i korica polovice limuna
- 25 g šećera
- 350 ml slatkog vrhnja
- 150 ml kondenziranog mlijeka
Priprema:
- Izblendaj borovnice i premjesti ih u tavicu. Dodaj koricu polovice limuna, šećer i kuhaj na srednjoj vatri. Kad počne ključati, smanji vatru i pusti da krčka 10 do 15 minuta.
- Pričekaj da se malo ohladi, a zatim premjesti u plastičnu posudu i stavi u hladnjak.
- U velikoj posudi izmiksaj vrhnje. Dodaj kondenzirano mlijeko i lagano promiješaj, a zatim dodaj i ohlađenu smjesu s borovnicama.
- Premjesti u zamrzivač na barem pet sati.
VOLIŠ BOROVNICE? Imamo još nekoliko recepata za tebe: