Recepti 27. lipnja 2021.

Odličan ledeni desert od borovnica iz blendera

Ledeni desert s borovnicama foto: STOCKFOOD
gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu ove kremaste slastice nije ti potreban aparat za sladoled...

Proljeće i ljeto neraskidivo su vezani uz brze voćne slastice za koje nije potrebno koristiti pećnicu. U tu kategoriju spada i ovaj kremasti sladoled, bez jaja i s vrlo malo šećera. 

Za divnu teksturu krivci su slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko, koje možeš pronaći u gotovo svakoj većoj trgovini. Priprema je zaista jednostavna, od aparata ti je potreban samo blender, a količina je dovoljna za četiri osobe.

 

Sladoled od kokosa Možda vas zanima... Ledenim kokos lizalicama protiv nesnosnih vrućina Recepti

 

Sastojci:

  • 150 g borovnica
  • Sok i korica polovice limuna
  • 25 g šećera
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 150 ml kondenziranog mlijeka

Priprema:

  1. Izblendaj borovnice i premjesti ih u tavicu. Dodaj koricu polovice limuna, šećer i kuhaj na srednjoj vatri. Kad počne ključati, smanji vatru i pusti da krčka 10 do 15 minuta.
  2. Pričekaj da se malo ohladi, a zatim premjesti u plastičnu posudu i stavi u hladnjak.
  3. U velikoj posudi izmiksaj vrhnje. Dodaj kondenzirano mlijeko i lagano promiješaj, a zatim dodaj i ohlađenu smjesu s borovnicama.
  4. Premjesti u zamrzivač na barem pet sati.

VOLIŠ BOROVNICE? Imamo još nekoliko recepata za tebe:

 

Možda vas zanima... Galette s borovnicama - za svaku priliku Kolumne Možda vas zanima... Galette s jagodama i borovnicama - brza pita koju obožavamo Kolumne Možda vas zanima... Jednostavni vafli s borovnicama za slađe jutro Recepti Možda vas zanima... Naopaka torta od borovnica - jednostavan desert koji moraš isprobati! Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.