Recepti 09. travnja 2022.

Naopaka torta od borovnica - jednostavan desert koji moraš isprobati!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravi ovu jednostavnu i osvježavajuću torbu pa razveseli s njom družinu i donesi proljetno osvježenje!

Mnogima omiljeno voće, borovnice nisu samo ukusne, već su i zdrave. S mnoštvom vitamina i antioksidansa, savršena su namirnica, pogotovo kada dolaze u slasnom desertu!

Krajnje je vrijeme da isprobaš i ovaj recept za naopaku tortu...

 

Možda vas zanima... Nestaje u trenu: Naopaka torta od ananasa Recepti

 

Osim što je ukusna, ova naopaka torta zapanjit će sve i svojim izgledom. Pobrini se da je ima dovoljno, a za kraj, ukrasi ju šećerom u prahu ili pokojim cvijetom i unesi proljetnu atmosferu iz vana u svoj dom.

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

 

Sastojci:

  • 50 g smeđeg šećera
  • 2 žlice maslaca
  • 250 g borovnica
  • 2 jaja, odvoji bjelanjke i žumanjke
  • 150 g šećera
  • 110 g maslaca
  • 1 žličica vanilije
  • 180 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 120 ml mlijeka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Zagrij šećer i maslac u maloj posudi, miješaj dok se ne otope.
  3. Kalup za torte obloži papirom za pečenje, a zatim u njega ulij smjesu šećera i maslaca te s njom premaži dno.
  4. Dodaj borovnice u jednom sloju na vrh smjese šećera i maslaca.
  5. Odvoji bjelanjke i žumanjke. Čvrsto istuci bjelanjke. Odloži za kasnije.
  6. U drugoj posudi pomiješaj šećer i maslac i dodaj žumanjke. Dobro istuci, a zatim umiješaj vaniliju.
  7. U novoj posudi pomiješaj brašno s praškom za pecivo i solju. Naizmjence s mlijekom umiješaj smjesu od brašna u smjesu žumanjaka. I tako do kraja, dok ne potrošiš brašno i mlijeko. 
  8. Uzmi bjelanjke i dodaj i njih u dobivenu smjesu od brašna, mlijeka i žumanjaka.
  9. Ulij dobivenu smjesu u kalup za torte i ravnomjerno rasporedi. Tijesto će biti vrlo gusto, puno gušće od uobičajenog tijesta za kolače.
  10. Peci 55 do 60 minuta.
  11. Tortu ostavi da se hladi u kalupu 15 minuta, a zatim je preokreni naopako na pladanj za posluživanje. Nemoj micati kalup još barem 15 minuta - jer bi se topla torta mogla raspasti.

U slast!

Možda vas zanima... Opako slatka: Naopaka pita od jabuka Recepti Možda vas zanima... Naopaka torta s narančama plijenit će pozornost na tvojem stolu Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:42 10. Travanj 2022.

    Super torta