gastro postao
Preostale vafle možeš zamrznuti i uživati kad god se zaželiš slatkog...
Ako si se probudila mrzovoljna, i zaista imaš potrebu započeti dan nečim slatkim, tu u priču uskaču vafli s borovnicama.
Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, što uključuje i pečenje. Vafle možeš posuti šećerom u prahu, preliti ih medom ili javorovim sirupom, ali i rastopljenom tamnom čokoladom.
Sastojci su dovoljni za pripremu šest standardnih vafla. Ostatak, iako sumnjamo da će ga biti, možeš zamrznuti. U slast!
Sastojci:
- 200 g borovnica
- 250 g glatkog brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 2 jaja (M)
- 1 žlica šećera
- 350 ml mlijeka
- 1/2 žličice soli
- 50 g rastopljenog maslaca
Priprema:
- Zagrij pekač za vafle.
- Odvoji bjelanjke od žumanjaka. Istuci bjelanjke u čvrst snijeg.
- Pomiješaj brašno sa soli i praškom za pecivo.
- Izmiksaj žumanjke sa žlicom šećera pa dodaj mlijeko. Sjedini pa ubaci smjesu brašna, praška za pecivo i soli.
- Na kraju pažljivo umiješaj bjelanjke, a zatim i borovnice. Upotrijebi drvenu žlicu ili špatulu, a ne mikser.
- Ispeci u zagrijanom pekaču i posluži toplo.
Kako bi izbjegla nezgode u pripremi, pažljivo pročitaj mali vodič za pripremu vafla: