Recepti 18. srpnja 2021.

Jednostavni vafli s limunom - za dobar početak dana

SHUTTERSTOCK Vafli s aromom limuna
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi pahuljaste vafle s limunom i započni radni dan s voljom i u dobrom raspoloženju!

Ovaj recept za vafle ima dva bitna sastojka  - limunovu koricu i sok te kiselo vrhnje. Slasno osvježenje koje će donijeti limun bit će dodatno naglašeno korištenjem kiselog vrhnja, a sve će se na kraju zaokružiti u zamamni okus koji će se odlično stopiti s javorovim sirupom.

 

Možda vas zanima... Belgijski vafli: Kako su nastali i kako se pripremaju Špajza

 

Nije važno želiš li ih poslužiti ujutro kao doručak ili navečer kao lagani i slasni zalogaj, ovi vafli dobro će doći u bilo kojoj prigodi. Nadalje, osim javorova sirupa, s njima će se odlično složiti i curd od limuna te bobičasto voće.

Sastojci:

  • 180 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žlice šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 2 limuna
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 jaja
  • 2 žlice maslaca 
  • 230 ml kiselog vrhnja
  • 100 ml mlijeka

Priprema:

  1. Naribaj koricu oba limuna. 
  2. Pomiješaj brašno s preškom za pecivo, soli i koricom limuna.
  3. Jaja izmiksaj sa šećerom pa dodaj maslac, kiselo vrhnje, mlijeko i žlicu limunovog soka. 
  4. Dodaj suhe sastojke pa sjedini uz pomoć drvene žlice. 
  5. Premaži kalup za vafle s malo ulja, zagrij ga i kreni peći vafle. Doziraj smjesu u kalupe ovisno o veličini kalupa. Vafle peci dok tijesto ne porumeni, od tri do pet minuta (ovisno o aparatu za vafle koji koristiš).
  6. Prelij ih javorovim sirupom i posluži. 

U slast!

 

Možda vas zanima... Ovi vafli okusom neodoljivo podsjećaju na banana kruh Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.