gastro postao
Pripremi pahuljaste vafle s limunom i započni radni dan s voljom i u dobrom raspoloženju!
Ovaj recept za vafle ima dva bitna sastojka - limunovu koricu i sok te kiselo vrhnje. Slasno osvježenje koje će donijeti limun bit će dodatno naglašeno korištenjem kiselog vrhnja, a sve će se na kraju zaokružiti u zamamni okus koji će se odlično stopiti s javorovim sirupom.
Nije važno želiš li ih poslužiti ujutro kao doručak ili navečer kao lagani i slasni zalogaj, ovi vafli dobro će doći u bilo kojoj prigodi. Nadalje, osim javorova sirupa, s njima će se odlično složiti i curd od limuna te bobičasto voće.
Sastojci:
- 180 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 žlice šećera
- 1/4 žličice soli
- 2 limuna
- 1 žlica limunovog soka
- 2 jaja
- 2 žlice maslaca
- 230 ml kiselog vrhnja
- 100 ml mlijeka
Priprema:
- Naribaj koricu oba limuna.
- Pomiješaj brašno s preškom za pecivo, soli i koricom limuna.
- Jaja izmiksaj sa šećerom pa dodaj maslac, kiselo vrhnje, mlijeko i žlicu limunovog soka.
- Dodaj suhe sastojke pa sjedini uz pomoć drvene žlice.
- Premaži kalup za vafle s malo ulja, zagrij ga i kreni peći vafle. Doziraj smjesu u kalupe ovisno o veličini kalupa. Vafle peci dok tijesto ne porumeni, od tri do pet minuta (ovisno o aparatu za vafle koji koristiš).
- Prelij ih javorovim sirupom i posluži.
U slast!