Recepti 28. listopada 2020.

Meki vafli s limunom garantirano popravljaju dan

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi pahuljaste vafle s limunom i započni radni dan s voljom i u dobrom raspoloženju!

Ovaj recept za vafle ima dva bitna sastojka  - limunovu koricu i sok te kiselo vrhnje. Slasno osvježenje koje će donijeti limun bit će dodatno naglašeno korištenjem kiselog vrhnja, a sve će se na kraju zaokružiti u zamamni okus koji će se odlično stopiti s javorovim sirupom.

 

Možda vas zanima... Belgijski vafli - Priča o jednoj od najstarijih slastica koju obožavamo Špajza

 

Nije važno želiš li ih poslužiti ujutro kao doručak ili navečer kao lagani i slasni zalogaj, ovi vafli dobro će doći u bilo kojoj prigodi. Nadalje, osim javorova sirupa, s njima će se odlično složiti i curd od limuna te bobičasto voće.

Sastojci:

  • 185 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žlice šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 2 limuna
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 jaja
  • 2 žlice maslaca 
  • 230 ml kiselog vrhnja
  • 100 ml mlijeka

Priprema:

  1. Uključi u struju i pričekaj da se zagrije kalup za vafle.
  2. Pomiješaj sve suhe sastojke u velikoj zdjeli (uključujući limunovu koricu). U zasebnoj zdjeli pomiješaj zajedno sve vlažne sastojke.
  3. Dodaj vlažne sastojke suhim sastojcima i miješaj dok se ne sjedine.
  4. Podmaži kalup za vafle i kreni ih peći. Doziraj smjesu u kalupe ovisno o veličini kalupa. Vafle peci dok tijesto ne porumeni, oko dvije do pet minuta (ovisno o aparatu za vafle koji koristiš).
  5. Posluži tople i s dodatkom javorova sirupa.

U slast!

 

Možda vas zanima... Vafli koji okusom neodoljivo podsjećaju na banana kruh Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.