Recepti 16. srpnja 2018.

Sve je moguće: Curd od limuna iz blendera

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako posjedujete jedan od tzv. high speed blendera, vrijeme je da ga iskoristite i u druge svrhe, ne samo za pripremu smoothieja.

Pri velikoj brzini blender zapravo može skuhati smjesu, što nažalost nije moguće kad je u pitanju regularni uređaj. Nećete ni primijetiti razliku između curda kojeg kuhate na vatri i ovog iz blendera, a vrijeme pripreme je značajno kraće. 

Poslužite curd već sljedećeg jutra, uz palačinke, vafle, muffine ili jednostavno uz svježi kruh. Ostatak možete iskoristiti i u pripremi različitih deserata, a u hladnjaku ga možete držati do pet dana. 

 

Možda vas zanima... Palačinke od maka s curdom od limuna i limete Kolumne

 

Sastojci:

  • 1 žlica limunove korice
  • 120 ml limunova soka
  • 5 velikih jaja
  • 200 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 100 g maslaca

Priprema:

  1. Koricu i sok limuna, jaja, šećer i sol stavite u blender i blendajte maksimalnom brzinom otprilike pet minuta.
  2. Smanjite brzinu, otklopite i pažljivo dodajte kocke mekanog maslaca. Kad ih sve postepeno ubacite, blendajte još pola minuta do minutu – dok smjesa ne postane sjajna.
  3. Pažljivo maknite iz blendera, prelijte u čistu staklenku i pričekajte da se temperatura spusti na sobnu, a potom poklopite i stavite u hladnjak.

 

Možda vas zanima... Limunada iz snova u četiri brza koraka Recepti

 

Već ujutro možete uživati u osvježavajućem namazu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.