gastro postao
Ako posjedujete jedan od tzv. high speed blendera, vrijeme je da ga iskoristite i u druge svrhe, ne samo za pripremu smoothieja.
Pri velikoj brzini blender zapravo može skuhati smjesu, što nažalost nije moguće kad je u pitanju regularni uređaj. Nećete ni primijetiti razliku između curda kojeg kuhate na vatri i ovog iz blendera, a vrijeme pripreme je značajno kraće.
Poslužite curd već sljedećeg jutra, uz palačinke, vafle, muffine ili jednostavno uz svježi kruh. Ostatak možete iskoristiti i u pripremi različitih deserata, a u hladnjaku ga možete držati do pet dana.
Sastojci:
- 1 žlica limunove korice
- 120 ml limunova soka
- 5 velikih jaja
- 200 g šećera
- Prstohvat soli
- 100 g maslaca
Priprema:
- Koricu i sok limuna, jaja, šećer i sol stavite u blender i blendajte maksimalnom brzinom otprilike pet minuta.
- Smanjite brzinu, otklopite i pažljivo dodajte kocke mekanog maslaca. Kad ih sve postepeno ubacite, blendajte još pola minuta do minutu – dok smjesa ne postane sjajna.
- Pažljivo maknite iz blendera, prelijte u čistu staklenku i pričekajte da se temperatura spusti na sobnu, a potom poklopite i stavite u hladnjak.
Već ujutro možete uživati u osvježavajućem namazu!