Stručnjaci upozoravaju na kuharice Gwyneth Paltrow

Ursula D/DPA/Pixell
Istraživanje je u pitanje dovelo ispravnost pripreme jela prema uputama popularne glumice što, upozoravaju, može dovesti čak i do pojave salmonele
Vidi originalni članak

Osim što je odlična glumica, Gwyneth Paltrow prije dvije godine uplovila je i u gastronomske vode. Do sada je izdala već dvije kuharice s nešto zdravijim receptima iz vlastite kuhinje - My Father's Daughter i It's All Good. Ipak, fanovi svestrane glumice kuhanjem njezinih recepata mogli bi se naći u opasnosti, prenosi portal Food and Wine.

Naime, istraživači s prestižnog sveučilišta North Carolina State University otkrili su kako Gwyneth u svojoj kuharici My Father's Daughter iz 2015. godine ne navodi temperaturu pečenja jela s piletinom što može dovesti do nesporazuma kod pripreme jela, a na kraju i do bolesti poput salmonele, naglašavaju istraživači. 
 


Također, u kuharici It's All Good izdanoj 2013. godine, glumica u receptu napominje koliko je važno pranje sirove piletine dok u stvarnosti taj postupak dovodi do stvaranja bakterija, a pojede li se takva piletina, postoji rizik od trovanja.

Provedeno istraživanje isto je tako dokazalo kako od čak 29 najprodavanijih kuharica, samo devet posto sadrži točne informacije o temperaturi na kojoj se jela moraju pripremati. 

No odlučite li se ipak za kuhanje po receptima ove svjetski poznate i višestruko nagrađivane glumice, svakako pripazite na detalje poput ovih. Za svaki slučaj.

Posjeti Gastro.hr