Osim što je odlična glumica, Gwyneth Paltrow prije dvije godine uplovila je i u gastronomske vode. Do sada je izdala već dvije kuharice s nešto zdravijim receptima iz vlastite kuhinje - My Father's Daughter i It's All Good. Ipak, fanovi svestrane glumice kuhanjem njezinih recepata mogli bi se naći u opasnosti, prenosi portal Food and Wine.
Naime, istraživači s prestižnog sveučilišta North Carolina State University otkrili su kako Gwyneth u svojoj kuharici My Father's Daughter iz 2015. godine ne navodi temperaturu pečenja jela s piletinom što može dovesti do nesporazuma kod pripreme jela, a na kraju i do bolesti poput salmonele, naglašavaju istraživači.
Također, u kuharici It's All Good izdanoj 2013. godine, glumica u receptu napominje koliko je važno pranje sirove piletine dok u stvarnosti taj postupak dovodi do stvaranja bakterija, a pojede li se takva piletina, postoji rizik od trovanja.
Provedeno istraživanje isto je tako dokazalo kako od čak 29 najprodavanijih kuharica, samo devet posto sadrži točne informacije o temperaturi na kojoj se jela moraju pripremati.
No odlučite li se ipak za kuhanje po receptima ove svjetski poznate i višestruko nagrađivane glumice, svakako pripazite na detalje poput ovih. Za svaki slučaj.