Sve boje sezonskih njoka

Thinkstock
Vrijeme je za izradu njoka! Cikla, špinat i bundeva na vaš će stol donijeti vesele boje i zaintrigirati nepce
Vidi originalni članak

Idealan prilog pečenjima, odrescima pa čak i gulašima, šareni sezonski njoki u vašoj će kuhinji postati apsolutni hit. Cikla, špinat i tikva pravi su odabir za pomaknute kombinacije koje oduševljavaju baš svakoga.
 


Da biste pripremili njoke od cikle, potrebno je klasičnom tijestu za njoke dodati glavicu ili dvije pečene cikle, ovisno o intenzitetu boje koji želite dobiti. Ciklu omotajte u foliju i pecite na 200 stupnjeva dok ne omekša. Pomoću blendera je pretvorite u pire, dodajte joj pire krumpir i brašno, jaje i sol pa zamijesite meko tijesto. 
 

Za prste polizati! Hit dana: Njoki u umaku od svinjetine i povrća

Nježno ružičasti njoki izvrsno će se složiti uz kremaste povrtne umake. Upravo će miks dobivenih boja stvoriti privlačan tanjur koji mami već na prvi pogled.
 



Njoki od špinata pripremaju se na poprilično sličan način. U ovoj varijanti trebat će vam nešto više krumpira nego što je to slučaj kod njoka od cikle. Špinat blanširajte, usitnite u blenderu pa dodajte tijestu.

Dan upravo postaje još bolji: Apsolutno savršeni njoki pomodoro

Zeleni će njoki tek u manjoj mjeri poprimiti okus špinata, ali će svako jelo učiniti posebnim, izgledom i okusom. Dodati im možete i koju žlicu sitno ribanog parmezana.



Njoki od bundeve od jesenskih nam dana na stol donose veselje svojim blago narančastim bojama. Za njih vam neće biti potreban krumpir pa će samim time biti i nešto laganiji. Ispecite ili skuhajte bundevu, začinite je začinima po želji, dodajte malo parmezana, jaja, maslac i brašno. Zamijesite tijesto i oblikujte željene oblike.

Špajza Gulaš od divljači s domaćim njokima

Njoki od bundeve odlično će se složiti uz teža mesna jela, ali i uz fine, guste gulaše.



Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr