gastro postao
Brzinsko jelo koje želite pripremiti čak i kada imate pregršt vremena
Sočne rajčice pretvaraju se u božanstven umak i spajaju s kremastim njokima. Mozzarella i parmezan zaokružuju cijelu priču, a vi uživate u brzom i jednostavnom jelu gotovom u tek nešto više od pola sata. Iskoristite rajčice dok još traje sezona i pripremite divne njoke za koje će se tražiti tanjur više.
Potrebno vam je:
- 1 glavica luka
- 3 režnja češnjaka
- 400 g cherry rajčica
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- Mozzarella
- Parmezan
- Njoki
- Sol, papar
- Peršin, origano, ružmarin, bosiljak
Priprema:
- Na zagrijano maslinovo ulje bacite stabiljke peršina, origana, ružmarina i bosiljka i kuhajte oko pet minuta, dok biljke ne postanu hrskave.
- Maknite začine i dodajte nasjeckani luk, a zatim i češnjak.
- Pirjajte dok ne omekšaju.
- Cherry rajčice narežite na pola i ubacite ih u tavu tako da pritom istisnete i nešto soka.
- Začinite soli i paprom pa kuhajte oko pola sata na laganoj vatri.
- Umiješajte vrhnje za kuhanje.
- Za to vrijeme skuhajte njoke prema uputama na pakiranju.
- Kada su gotovi, ocijedite ih i ubacite u umak.
- Pospite mozzarellom i parmezanom.
- Zaklopite posudu i pustite da se kuha još nekoliko minuta kako bi se sir rastopio.
- Pospite hrskavim začinima.
Dobar tek!