24. rujna 2016.

Dan upravo postaje još bolji: Apsolutno savršeni njoki pomodoro

pomodoro njoki
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinsko jelo koje želite pripremiti čak i kada imate pregršt vremena

Sočne rajčice pretvaraju se u božanstven umak i spajaju s kremastim njokima. Mozzarella i parmezan zaokružuju cijelu priču, a vi uživate u brzom i jednostavnom jelu gotovom u tek nešto više od pola sata. Iskoristite rajčice dok još traje sezona i pripremite divne njoke za koje će se tražiti tanjur više.

Potrebno vam je:

  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 400 g cherry rajčica
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Mozzarella
  • Parmezan
  • Njoki
  • Sol, papar
  • Peršin, origano, ružmarin, bosiljak

Priprema:

  1. Na zagrijano maslinovo ulje bacite stabiljke peršina, origana, ružmarina i bosiljka i kuhajte oko pet minuta, dok biljke ne postanu hrskave.
  2. Maknite začine i dodajte nasjeckani luk, a zatim i češnjak.
  3. Pirjajte dok ne omekšaju.
  4. Cherry rajčice narežite na pola i ubacite ih u tavu tako da pritom istisnete i nešto soka.
  5. Začinite soli i paprom pa kuhajte oko pola sata na laganoj vatri.
  6. Umiješajte vrhnje za kuhanje.
  7. Za to vrijeme skuhajte njoke prema uputama na pakiranju.
  8. Kada su gotovi, ocijedite ih i ubacite u umak.
  9. Pospite mozzarellom i parmezanom.
  10. Zaklopite posudu i pustite da se kuha još nekoliko minuta kako bi se sir rastopio.
  11. Pospite hrskavim začinima.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.