Recepti 03. veljače 2017.

Hit dana: Njoki u umaku od svinjetine i povrća

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Meki svinjski odresci u umaku od povrća idealno će se složiti s finim povrtnim umakom

Uljepšajte si dan na najukusniji način - pripremite odreske u umaku od povrća i vrhnja. Koristiti možete svinjsko ili pileće meso, ovisno o ukusu. Poslužujete li umak uz njoke, slobodno se upustite u pripremu domaćih, bit će daleko bolji od onih kupovnih, a samim time će i vaše jelo dobiti na punoći okusa. Uz ovaj jednostavan, brz i ukusan ručak tražit će se tanjur više!

Potrebno vam je:

  • 1 glavica luka
  • 1 veća mrkva
  • 1 manji komad celera
  • 6 komada svinjskih šnicla
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 100 ml vode ili temeljca
  • 1 žličica senfa
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 500 g njoka
  • 50 g maslaca
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Meso nasjeckajte na veće komade ili ostavite cijele šnicle.
  2. Začinite ih soli i paprom.
  3. Zapecite na vrućem ulju dok se meso ne zatvori sa svih strana.
  4. Maknite s vatre pa na tavu dodajte kockicu maslaca.
  5. Pustite da se otopi, a zatim dodajte sitno sjeckani luk.
  6. Pirjajte dok ne postane proziran i omekša.
  7. Dodajte ribanu mrkvu i celer.
  8. Kratko pirjajte pa dodajte vodu ili temeljac.
  9. Dodajte senf.
  10. Pirjajte dok povrće ne omekša.
  11. Začinite crvenom paprikom, soli i paprom.
  12. Ako je sva tekućina isparila, dodajte još malo.
  13. Kad je povrće gotovo uzmite malo umaka iz tave i pomiješajte ga s vrhnjem.
  14. Ostatak umaka usitnite štapnim mikserom, vratite u tavu i dodajte meso.
  15. Kuhajte sve zajedno još desetak minuta pa dodajte mješavinu s vrhnjem.
  16. Dobro pomiješajte i kuhajte minutu do dvije. Maknite s vatre.
  17. Skuhajte njoke pa ih poslužite uz umak i meso.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.