gastro postao
Meki svinjski odresci u umaku od povrća idealno će se složiti s finim povrtnim umakom
Uljepšajte si dan na najukusniji način - pripremite odreske u umaku od povrća i vrhnja. Koristiti možete svinjsko ili pileće meso, ovisno o ukusu. Poslužujete li umak uz njoke, slobodno se upustite u pripremu domaćih, bit će daleko bolji od onih kupovnih, a samim time će i vaše jelo dobiti na punoći okusa. Uz ovaj jednostavan, brz i ukusan ručak tražit će se tanjur više!
Potrebno vam je:
- 1 glavica luka
- 1 veća mrkva
- 1 manji komad celera
- 6 komada svinjskih šnicla
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 100 ml vode ili temeljca
- 1 žličica senfa
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 500 g njoka
- 50 g maslaca
- Sol, papar
Priprema:
- Meso nasjeckajte na veće komade ili ostavite cijele šnicle.
- Začinite ih soli i paprom.
- Zapecite na vrućem ulju dok se meso ne zatvori sa svih strana.
- Maknite s vatre pa na tavu dodajte kockicu maslaca.
- Pustite da se otopi, a zatim dodajte sitno sjeckani luk.
- Pirjajte dok ne postane proziran i omekša.
- Dodajte ribanu mrkvu i celer.
- Kratko pirjajte pa dodajte vodu ili temeljac.
- Dodajte senf.
- Pirjajte dok povrće ne omekša.
- Začinite crvenom paprikom, soli i paprom.
- Ako je sva tekućina isparila, dodajte još malo.
- Kad je povrće gotovo uzmite malo umaka iz tave i pomiješajte ga s vrhnjem.
- Ostatak umaka usitnite štapnim mikserom, vratite u tavu i dodajte meso.
- Kuhajte sve zajedno još desetak minuta pa dodajte mješavinu s vrhnjem.
- Dobro pomiješajte i kuhajte minutu do dvije. Maknite s vatre.
- Skuhajte njoke pa ih poslužite uz umak i meso.
Dobar tek!