Recepti 18. siječnja 2017.

Za prste polizati: Gulaš od svinjetine, jabuka i gljiva

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte neke nove okuse uvijek privlačnog, gustog i bogatog gulaša

Zaigrajte se pa isprobajte nešto posve novo. Slatko slani okusi svinjetine i jabuka divno će se složiti u gustom umaku. Ovaj neobični gulaš poslužite uz pečeni krumpir ili tjesteninu. Zbog gustoće i bogatog okusa, bit će idealan i uz njoke ili pak knedle od kruha. 

Potrebno vam je:

  • 800 g svinjetine
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 luka
  • 2 žličice timijana
  • 300 ml jabukovače
  • 300 ml temeljca
  • 3 jabuke
  • 2 žlice maslaca
  • 200 g gljiva
  • 1 žlica brašna
  • 50 ml brandyja
  • 1 žlica senfa
  • Peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte svinjetinu i jedan luk.
  2. Zagrijte ulje pa dodajte meso.
  3. Pustite da se zapeče sa svih strana, a zatim dodajte luk i protisnuti režanj češnjaka.
  4. Dodajte timijan.
  5. Pecite još pet minuta, a zatim dodajte jabukovaču i temeljac.
  6. Pustite da zavrije i smanjite vatru. Poklopite.
  7. Kuhajte oko dva sata.
  8. Za to vrijeme pripremite ostatak jela.
  9. Nasjeckajte ostatak luka.
  10. Gljive očistite i nasjeckajte ih.
  11. S jabukama učinite isto.
  12. U većoj tavi otopite maslac, dodajte jabuke i kuhajte oko pet minuta dok ne omekšaju.
  13. Maknite iz tave.
  14. Dodajte još maslaca, luk, češnjak i gljive.
  15. Kuhajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  16. Dodajte brandy i pustite da se krčka nekoliko minuta.
  17. Na kraju dodajte meso koje se kuhalo zasebno pa dobro pomiješajte.
  18. Dodajte još tekućine ako je to potrebno.
  19. Dodajte senf i jabuke. Kuhajte dok ne postane gusto.
  20. Začinite soli i paprom.
  21. Na kraju pospite sjeckanim peršinom!

Dobar tek!
 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kuhinjica 14:33 14. Rujan 2017.

    Veoma zanimljiv recept. Pogledajte i nas predlog https://www.youtube.com/watch?v=lbhKGoEtnqw&t=1s