gastro postao
Isprobajte neke nove okuse uvijek privlačnog, gustog i bogatog gulaša
Zaigrajte se pa isprobajte nešto posve novo. Slatko slani okusi svinjetine i jabuka divno će se složiti u gustom umaku. Ovaj neobični gulaš poslužite uz pečeni krumpir ili tjesteninu. Zbog gustoće i bogatog okusa, bit će idealan i uz njoke ili pak knedle od kruha.
Potrebno vam je:
- 800 g svinjetine
- 2 režnja češnjaka
- 3 luka
- 2 žličice timijana
- 300 ml jabukovače
- 300 ml temeljca
- 3 jabuke
- 2 žlice maslaca
- 200 g gljiva
- 1 žlica brašna
- 50 ml brandyja
- 1 žlica senfa
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckajte svinjetinu i jedan luk.
- Zagrijte ulje pa dodajte meso.
- Pustite da se zapeče sa svih strana, a zatim dodajte luk i protisnuti režanj češnjaka.
- Dodajte timijan.
- Pecite još pet minuta, a zatim dodajte jabukovaču i temeljac.
- Pustite da zavrije i smanjite vatru. Poklopite.
- Kuhajte oko dva sata.
- Za to vrijeme pripremite ostatak jela.
- Nasjeckajte ostatak luka.
- Gljive očistite i nasjeckajte ih.
- S jabukama učinite isto.
- U većoj tavi otopite maslac, dodajte jabuke i kuhajte oko pet minuta dok ne omekšaju.
- Maknite iz tave.
- Dodajte još maslaca, luk, češnjak i gljive.
- Kuhajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
- Dodajte brandy i pustite da se krčka nekoliko minuta.
- Na kraju dodajte meso koje se kuhalo zasebno pa dobro pomiješajte.
- Dodajte još tekućine ako je to potrebno.
- Dodajte senf i jabuke. Kuhajte dok ne postane gusto.
- Začinite soli i paprom.
- Na kraju pospite sjeckanim peršinom!
Dobar tek!