Špajza 29. siječnja 2016.

Gulaš od divljači s domaćim njokima

Gulaš s njokima
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan slastan recept za hladnije dane - još ako vam je netko u blizini lovac pa možete dodati još koji komad različitog mesa...

Volite reckati i kombinirati sastojke. I cijelo to vrijeme cupkati uz šporet, špaher, pećnicu, što god isijavalo toplinu i pretvaralo namirnice u složeno i ukusno jelo? Da, i mi isto, i zato nam nema dražeg jela od gulaša!

Sastojci za gulaš od divljači s domaćim njokima:

Njoki:
60 dag krumpira
20 dag brašna
2 jaja dl ulja
Sol

Francuski gulaš s gljivama | Author: Thinkstock Thinkstock

Gulaš:
60 dag luka
80 dag srnetine
5 dag suhih vrganja
10 dag mrkve
10 dag slanine
Žličica koncentrata rajčice
3 dl crnog vina
Žličica senfa
2 žlice brašna
Sol, lovor, papar, ružmarin, list celera, ulje, svinjska mast

Priprema:

  1. Krumpir skuhajte u slanoj vodi, protisnite ga i pustite da se ohladi.
  2. Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto na dasci.
  3. Oblikujte u valjak i režite njoke.
  4. Potom njoke malo zgnječite vilicom da ostane trag i skuhajte u slanoj vodi.
  5. Za gulaš luk pirjajte na ulju i svinjskoj masti.
  6. Kad poprimi zlatnu boju, dodajte meso.
  7. Potom i vrganje, slaninu, naribanu mrkvu pa nastavite pirjati sat i pol.
  8. Dodajte koncentrat rajčice, senf i brašno te pirjajte 15 minuta.
  9. Ulijte vino i temeljac od prokuhanih kostiju, začinite pa pustite da se kuha još dva sata.
  10. Poslužite s toplim njokima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.