gastro postao
Jedan slastan recept za hladnije dane - još ako vam je netko u blizini lovac pa možete dodati još koji komad različitog mesa...
Volite reckati i kombinirati sastojke. I cijelo to vrijeme cupkati uz šporet, špaher, pećnicu, što god isijavalo toplinu i pretvaralo namirnice u složeno i ukusno jelo? Da, i mi isto, i zato nam nema dražeg jela od gulaša!
Sastojci za gulaš od divljači s domaćim njokima:
Njoki:
60 dag krumpira
20 dag brašna
2 jaja dl ulja
Sol
Gulaš:
60 dag luka
80 dag srnetine
5 dag suhih vrganja
10 dag mrkve
10 dag slanine
Žličica koncentrata rajčice
3 dl crnog vina
Žličica senfa
2 žlice brašna
Sol, lovor, papar, ružmarin, list celera, ulje, svinjska mast
Priprema:
- Krumpir skuhajte u slanoj vodi, protisnite ga i pustite da se ohladi.
- Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto na dasci.
- Oblikujte u valjak i režite njoke.
- Potom njoke malo zgnječite vilicom da ostane trag i skuhajte u slanoj vodi.
- Za gulaš luk pirjajte na ulju i svinjskoj masti.
- Kad poprimi zlatnu boju, dodajte meso.
- Potom i vrganje, slaninu, naribanu mrkvu pa nastavite pirjati sat i pol.
- Dodajte koncentrat rajčice, senf i brašno te pirjajte 15 minuta.
- Ulijte vino i temeljac od prokuhanih kostiju, začinite pa pustite da se kuha još dva sata.
- Poslužite s toplim njokima.