Recepti 28. siječnja 2016.

Pileći temeljac: Nezaobilazan stanovnik svakog zamrzivača!

Pileći temeljac
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileći temljac baza je mnogih jela pa ga je uvijek dobro imati već pripremljenog

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 140

Potrebno vam je

  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 5 l voda
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • 1 kom celer stabljika
  • sol
  • 0.50 mala žlica papar u zrnu
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 1 vezica majčina dušica
  • 1 list lovorov list

Priprema

  1. Stavite pile u lonac, ulijte vodu, stavite na jaku vatru, zakuhajte i potom smanjite vatru.
  2. Oberite temeljac te dodajte povrće (luk oljušten i prepolovljen, češnjak prepolovljen) i začine. Kuhajte na slaboj vatri četiri- pet sati. Procijedite. Ako vam treba odmah, oberite masnoću i dosolite.

Pileći temljac baza je mnogih jela pa ga je uvijek dobro imati već pripremljenog

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.