gastro postao
Pileći temljac baza je mnogih jela pa ga je uvijek dobro imati već pripremljenog
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 140
Potrebno vam je
- 1500 g pile (cijelo, prosjek )
- 5 l voda
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- 1 kom celer stabljika
- sol
- 0.50 mala žlica papar u zrnu
- 1 vezica peršin, stabljika
- 1 vezica majčina dušica
- 1 list lovorov list
Priprema
- Stavite pile u lonac, ulijte vodu, stavite na jaku vatru, zakuhajte i potom smanjite vatru.
- Oberite temeljac te dodajte povrće (luk oljušten i prepolovljen, češnjak prepolovljen) i začine. Kuhajte na slaboj vatri četiri- pet sati. Procijedite. Ako vam treba odmah, oberite masnoću i dosolite.
Pileći temljac baza je mnogih jela pa ga je uvijek dobro imati već pripremljenog
Izvor Skuhatćute