Sve se stigne: Top 10 brzih ručkova

Ako nemate uvijek vremena za pripremu kompliciranijih jela, a svejedno želite uživati u vrhunskim gastronomskim poslasticama, za vas smo odabrali deset jela koja ćete pripremiti u tren oka, a nećete ostati uskraćeni za čaroliju okusa i mirisa koji će se proširiti vašom kuhinjom
Vidi originalni članak

Više nemate opravdanja za posezanjem za nezdravim zalogajima, već proučite recepte i pronađite vaše novo omiljeno, brzinsko jelo.

Mekano teleće meso idealan je izbor za brzinski ručak. Teletini možete poslužiti u raznim kombinacijama, a mi smo se odlučili za savršeno zimsko jelo Teletinu sa slatkim kupusom.



Jedan od dragulja talijanske gastronomije definitivno je saltimbocca. Ovo jelo, koje je popularno diljem svijeta, definitivno će zadovoljiti sve gurmane, a kako ga pripremiti pročitajte u receptu za Teleće odreske omotane pršutom.
Najveći majstor u pripremi brzinskih i ukusnih obroka, Jamie Oliver pojednostavio je i jelo koje smo izdvojili. Janetina, umak od čilija i salata na Jamiejev jedinstven način u receptu za Janjeće okruglice, salatu i jogurt s harissom.

Pollo ala Parmigiana još je jedno poznato jelo talijanske kuhinje. Kako pripremiti piletinu pohanu u miksu krušnih mrvica i sira pročitajte na linku za Paniranu piletinu s parmezanom.
Rijetki mogu odoljeti spoju piletine, graha, rajčica, bosiljka i origana, posebno ako je riječ o jednostavnom receptu za kojeg nećete potrošiti puno vremena. Pripremite ovo jelo u kojem je grah glavna zvijezda, prema uputama za Pileća prsa s grahom i rajčicama.

Iako za pripremu ribe obično nije potrebno puno vremena, odabir i kuhanje priloga moglo bi vam stvoriti probleme. Zato smo pronašli potpuni obrok, čiji će vas okus osvojiti, a detalje možete saznati u receptu Salata od bijele ribe.
U samo 30 minuta spojite maslinovo ulje, sir, vrhnje, bijelo vino, vlasac, tjesteninu i piletinu u još jednom klasičnom talijanskom jelu Fettucine s piletinom i sirom.



Još jedna jednostavna tjestenina, koju ćete pripremiti u kratkom vremenu, a već nakon prvog zalogaja odlučiti da se češće mora naći na vašem jelovniku, je tjestenina s pancetom i rajčicama, odnosno Špageti na rimski način.Neobični sendviči od svinjetine, u kojima nema kruha, toliko su nas oduševili da ih moramo podijeliti s vama. Tajnu Gina d'Acampa otkrijte u receptu za Svinjetinu s pestom od kadulje.

Svi koji vole 'morske' kombinacije moraju isprobati špagete alla putanesca. Maslinovo ulje, češnjak, čili papričice, inćuni, kapari i još mnogo toga na linku za Špagete s kaparima i inćunima.

Prijedlozi za brzi ručak:

Teletina sa slatkim kupusom
Teleći odresci omotani pršutom
Janjeće okruglice, salata i jogurt s harissom
Panirana piletina s parmezanom
Pileća prsa s grahom i rajčicama
Salata od bijele ribe
Fettucine s piletinom i sirom
Špageti na rimski način
Svinjetina s pestom od kadulje
Špageti s kaparima i inćunima

Posjeti Gastro.hr