Top 10 brzih deserata - kad se pojede sve slatko u kući

Felicity Tai/Pexels Mini cupcakes s jagodama
Gosti su ti već pojeli skoro sve uskrsne kolače, a tebi se jede još slatkog? Imamo rješenje - top 10 brzih deserata koje možeš pripremiti za najviše 30 minuta...
Vidi originalni članak

Donosimo listu top 10 brzih deserata za koje sastojke vjerojatno uvijek imaš kod kuće. Oni su odlično rješenje kada ti se jede nešto slatko, a ne da ti se pola dana provesti u kuhinji.

Deserti koji spašavaju stvar

Također, ovi deserti spašavaju stvar kad stignu nenadani gosti ili pak prije vremena, baš kao danas, nestanu svi blagdanski kolači!

slastica Sorbet od jagode torta Brzi desert od jagoda

Tako ćeš za Savršeni sorbet od jagoda trebati minimalno sastojaka: šećer, vodu, metvicu i maline i ispast će upravo savršen za svega pola sata pripreme. Iz naslova recepta Brzi desert od jagoda sve je jasno. Pripremi slatki desert od sezonskog voća i posluži ga u čašama.

Keksi ili puding? Zašto ne oboje?!

Lagani puding turskog podrijetla zaista je jednostavan za pripremiti, a ni do potrebnih sastojaka nije teško doći. Vrijeme pripreme Turskog mliječnog pudinga, koji će to osvojiti na prvu, je maksimalnih 20 minuta.

Iako je proljeće i sezona je raznog voća od kojeg se mogu napraviti fantastični deserti, ne smijemo zaboraviti na čokoladu. Jednostruko ili Dvostruko čokoladni keksi nikada ne izlaze iz mode.

slastica Turski mliječni puding slastica Dvostruko čokoladni keksi slastica Voćni jogurt s bademima

Voćni jogurt s bademima ne samo da je dobar primjer zdravog deserta već se može pripremiti i kao zdravi, a slatki doručak. Ako ga planiraš poslužiti za doručak, pripremi ga dan ranije i ujutro samo iz hladnjaka uzmeš gotov jogurt.

Superbrz i lagan desert

Ipak se bliži sezona jagoda pa smo odlučili podijeliti s vama još jedan superbrz, a opet lagan desert s jagodama. Puding od jagoda i sojinog mlijeka lagan je i kremast, a pripremit ćeš ga za svega 15 minuta

Pogledajte i ostale brzinske recepte koje možeš pripremiti za najduže 30 minuta.

slastica Puding od jagoda i sojinog mlijeka Recepti Mousse od batata s limetom slastica Voćni nabujak od bobičastog voća slastica Slatka krema s bosiljkom i medom kolač Devil marcipan blok

 

Posjeti Gastro.hr