Recepti 13. listopada 2014.

Sorbet od jagode

Sorbet od jagode
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajuća slastica gotova je u trenutku, a napravite li ju u većim količinama bit ćete uvijek spremni na iznenadne goste

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 142

Sorbet

  • 300 g jagode
  • 50 g šećer, kristal
  • 2 dl voda
  • bosiljak, vezica

Biskvit

  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 žlica šećer, kristal
  • 0.50 žlica kakao u prahu, nezašećereni

Priprema

  1. Svježe jagode operite i očistite od peteljki te narežite na polovice.
  2. U blender dodajte jagode, šećer i sasvim malo vode. Sve dobro izmiksati da se pretvori u finu pjenastu kremu. Složite u posudu i stavite da se zamrzne u hladnjaku.
  3. Od 1 žlice brašna, žlice šećera, jednog jaja i pola žlice kakaa umijesite štapnim mikserom smjesu za biskvit. Izlijte u posudu za pečenje te na 180 stupnjeva pecite 15 minuta.
  4. Kada se ohladi, usitnite u mlincu za kavu ili blenderu dok ne dobijete fini rahli prah.
  5. Servirajte biskvit u prahu te na njega stavite jednu veću kuglicu sorbeta.
  6. Dodajte listić bosiljka ili mente po ukusu. Bilje će desertu dati svježinu.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.