gastro postao
Osvježavajuća slastica gotova je u trenutku, a napravite li ju u većim količinama bit ćete uvijek spremni na iznenadne goste
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 142
Sorbet
- 300 g jagode
- 50 g šećer, kristal
- 2 dl voda
- bosiljak, vezica
Biskvit
- 1 kom jaje kokošje
- 3 g pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica šećer, kristal
- 0.50 žlica kakao u prahu, nezašećereni
Priprema
- Svježe jagode operite i očistite od peteljki te narežite na polovice.
- U blender dodajte jagode, šećer i sasvim malo vode. Sve dobro izmiksati da se pretvori u finu pjenastu kremu. Složite u posudu i stavite da se zamrzne u hladnjaku.
- Od 1 žlice brašna, žlice šećera, jednog jaja i pola žlice kakaa umijesite štapnim mikserom smjesu za biskvit. Izlijte u posudu za pečenje te na 180 stupnjeva pecite 15 minuta.
- Kada se ohladi, usitnite u mlincu za kavu ili blenderu dok ne dobijete fini rahli prah.
- Servirajte biskvit u prahu te na njega stavite jednu veću kuglicu sorbeta.
- Dodajte listić bosiljka ili mente po ukusu. Bilje će desertu dati svježinu.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić