gastro postao
Muhallebi je domaći mliječni puding, koji se prema pričama povjesničara služio na kraju svečanosti priređene u čast engleskog ambasadora
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 207
Potrebno vam je
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica rižino brašno
- 1 žlica kukuruzni škrob
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 2 žlica pistacije
Priprema
- U maloj posudi izmiješamo 1/4 šalice mlijeka s rižinim brašnom i kukuruznim škrobom te stavimo na srednje jaku vatru. Dobro miješamo tako da ne ostanu mrvice. Kad se mješavina počne zgrušavati, maknemo s vatre.
- Ostatak mlijeka zagrijemo na srednje jakoj vatri. Dodamo mu šećer i neprekidno miješamo.
- Kipućoj mješavini dodamo i zgusnutu smjesu mlijeka, rižina brašna i kukuruznog škroba te nastavimo miješati. Smanjimo vatru i nastavimo miješati dok se smjesa polako ne počne zgrušavati. Maknemo s vatre i pustimo da se ohladi.
- Ulijemo smjesu u posude za posluživanje i odložimo u hladnjak na barem četiri sata. Na hladnom će se smjesa posve stisnuti.
- Prije posluživanja pospemo puding mljevenim pistacijama ili cimetom.
Izvor 24 sata