gastro postao
Marinela Prodan predstavlja jednostavan i ukusan desert koji možete spremiti za deset minuta
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 310
Potrebno vam je
- 400 g skuta,ovčja
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 1 kom limun
- 6 žlica med livada
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 20 kom badem, oljušteni suhi
Priprema
- Mikserom promiješajte zdrobljenu skutu s medom, šećerom i koricom limuna (samo žuti dio korice).
- Odvojite listove bosiljka te ih izmiksajte u blenderu sa sokom od 1 limuna tako da dobijete zelenu pastu (ako nemate blender možete se poslužiti i mužarom)
- Zatim pastu od bosiljka prebacite u skutu i još malo izmiksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Bademe grubo zdrobite preko krpe uz pomoć čekića za meso. Servirajte kremu od skute u čašicu i na vrh pospite komadiće badema. Jednostavno zar ne?
Izvor Zdrava Krava