Tri gastro trenda koji tek dolaze - jeste li fan ovih delicija?

Getty Images
Velike količine piva, zdravije varijante dizanih zalogaja i popularni cijeđeni sokovi, čini se, ostaju najpoželjniji obroci i ostatak godine.
Vidi originalni članak

Iako craft pivo obožavamo već godinama, ove nas godine očekuju novi trenovi vezani uz pojavu tog fenomena koji će vas u potpunosti oduševiti. Pivski spa centri i festivali nezaobilazni su planovi ove godine. 

 

zanimljiva ideja! Umjesto kupke u mlijeku - kupka u pivu

 

U istarskim Bujama tako možete isprobati kupanje u pivu dok će brojni glazbeni festivali koji tek dolaze biti idealan povod da isprobate neka nova, nekomercijalna piva na domaćem tržištu.

 

Pivili! Sedam lakih komada: Novi pivski pubovi grada Zagreba

 

Jela od kiselog tijesta također će se uvući u domove istinskih gurmana. Krafne i donutsi, buhtle, pizze, kroasani, klasični kruhovi i baguette te čitav niz drugih delicija od dizanog tijesta u potpunosti će zamijeniti zdravije varijante pripremljene od sourdougha. Priznajemo, ovaj nam se trend posebno sviđa.

 

Istražili smo! Sourdough - sve što trebate znati o ljubavi između kruha i upornog pojedinca

 

Sok od celera koji se dobiva cijeđenjem blendanog celera novi je trend među zagovarateljima zdravog života, a obožavanje čistih cijeđenih sokova ostatak će se godine samo nastaviti. Ovaj će trend posebice dobiti na popularnosti dolaskom toplijih dana, onih obilnijim sezonskim plodovima.
 

iz mikrovalne Mali trikovi: Kako izvući maksimalno soka iz citrusa?

Posjeti Gastro.hr