Špajza 07. travnja 2019.

Tri gastro trenda koji tek dolaze - jeste li fan ovih delicija?

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Velike količine piva, zdravije varijante dizanih zalogaja i popularni cijeđeni sokovi, čini se, ostaju najpoželjniji obroci i ostatak godine.

Iako craft pivo obožavamo već godinama, ove nas godine očekuju novi trenovi vezani uz pojavu tog fenomena koji će vas u potpunosti oduševiti. Pivski spa centri i festivali nezaobilazni su planovi ove godine. 

 

Možda vas zanima... Umjesto kupke u mlijeku - kupka u pivu Špajza

 

U istarskim Bujama tako možete isprobati kupanje u pivu dok će brojni glazbeni festivali koji tek dolaze biti idealan povod da isprobate neka nova, nekomercijalna piva na domaćem tržištu.

 

Možda vas zanima... Sedam lakih komada: Novi pivski pubovi grada Zagreba Kolumne

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Jela od kiselog tijesta također će se uvući u domove istinskih gurmana. Krafne i donutsi, buhtle, pizze, kroasani, klasični kruhovi i baguette te čitav niz drugih delicija od dizanog tijesta u potpunosti će zamijeniti zdravije varijante pripremljene od sourdougha. Priznajemo, ovaj nam se trend posebno sviđa.

 

Možda vas zanima... Sourdough - sve što trebate znati o ljubavi između kruha i upornog pojedinca Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Sok od celera koji se dobiva cijeđenjem blendanog celera novi je trend među zagovarateljima zdravog života, a obožavanje čistih cijeđenih sokova ostatak će se godine samo nastaviti. Ovaj će trend posebice dobiti na popularnosti dolaskom toplijih dana, onih obilnijim sezonskim plodovima.
 

Limunada Možda vas zanima... Mali trikovi: Kako izvući maksimalno soka iz citrusa? Špajza

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.