Tri jednostavna i brza jela s kraljicom jeseni - bundevom

Getty Images
Pravo je vrijeme za spremanje bundeve na različite načine. Isprobaj krem juhu od tikve, brzu i jednostavnu tjesteninu s bundevom i njoke od bundeve
Vidi originalni članak

Buča, tikva, bundeva... Zapravo je riječ o istom povrću koje u različitim podnebljima ima različite nazive. Kako god da je zoveš, ona je prava kraljica jeseni. Ovaj mesnati plod prirode raste na svim kontinentima, dolazi u različitim veličinama i bojama, i pravo je vrelo inspiracije za kuharske majstore diljem svijeta.

Izvuci najbolje iz ovog povrća pomoću ova tri jednostavna i brza recepta.

Krem juha od bundeve jesenji je klasik koji će tebe i tvoju obitelj primamiti ugodnom bojom starog zlata.

Tikva butternut, poznata i kao muškatna, idealna je za kuhanje fine juhe. Osim što je ukusna i zdrava, vrlo je brzo gotova pa je pogodna za brzinsko spremanje ručka kada si u gužvi.

 

za zagrijavanje Jesenji klasik: Krem juha od tikve

 

Obilje bundeve u jesenskim danima jednostavno vuče na pripremu i otkrivanje novih jela. Upravo takva je i ova jednostavna kremasta tjestenina. Obogati je naribanim parmezanom, bučinim sjemenkama i čime poželiš.

 

Mljac! Jednostavno i fino: Kremasta tjestenina s bundevom iz jednog lonca

 

Od bundeve također možeš napraviti fantastične njoke.

Imaj na umu da nisu sve bundeve iste te da ćeš za neke trebati više brašna. Savjetujemo da koristiš butternut tikvu, a količina brašna će varirati ovisno koliko je suha bundeva. Ovi njoki savršeno dolaze do izražaja s umakom od maslaca i kadulje, ali možeš kombinirati i s drugim začinskim biljem.

 

Može li bolje: Njoki od bundeve, krem sira i parmezana

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr