Špajza 06. listopada 2024.

Najbolji recepti s kraljicom jeseni - bundevom

jela od bundeve
3 genijalna brza jela od bundeve
foto: Getty Images; Thinkstock
Pravo je vrijeme za spremanje bundeve na različite načine. Isprobaj krem juhu od tikve, brzu i jednostavnu tjesteninu s bundevom i njoke od bundeve

Buča, tikva, bundeva... Zapravo je riječ o istom povrću koje u različitim podnebljima ima različite nazive. Kako god da je zoveš, ona je prava slasna kraljica jeseni. Ovaj mesnati plod raste na svim kontinentima, dolazi u različitim veličinama i bojama, i pravo je vrelo inspiracije za kuharske majstore diljem svijeta.

Izvuci najbolje iz ovog povrća pomoću ova 3 jednostavna i brza recepta.

 | Author: Getty Images Krem juha od bundeve foto: Getty Images

Krem juha od bundeve

Krem juha od bundeve jesenski je slasni klasik koji će tebe i tvoju obitelj primamiti ugodnom bojom starog zlata. Tikva butternut, poznata i kao muškatna, idealna je za kuhanje fine juhe. Osim što je ukusna i zdrava, vrlo je brzo gotova pa je pogodna za brzinsko spremanje ručka kada si u gužvi.

Možda vas zanima... Jesenji klasik: Krem juha od tikve Recepti

 | Author: Thinkstock Kremasta tjestenina s bundevom recept foto: Thinkstock

Kremasta tjestenina s bundevom

Obilje bundeve u jesenskim danima jednostavno vuče na pripremu i otkrivanje novih jela. Upravo takva je i ova jednostavna kremasta tjestenina s bundevom. Obogati je naribanim parmezanom, bučinim sjemenkama i čime poželiš.

Možda vas zanima... Jednostavno i fino: Kremasta tjestenina s bundevom iz jednog lonca Recepti

Njoki od bundeve | Author: Thinkstock Njoki od bundeve recept foto: Thinkstock

Fantastični njoki od bundeve 

Od bundeve također možeš napraviti njoke. Imaj na umu da nisu sve bundeve iste te da ćeš za neke sorte trebati više brašna. Savjetujemo da koristiš butternut tikvu, a količina brašna će varirati ovisno koliko je suha bundeva. Ovi njoki savršeno dolaze do izražaja s umakom od maslaca i kadulje, ali možeš kombinirati i s drugim začinskim biljem.

Njoki od bundeve Možda vas zanima... Može li bolje: Njoki od bundeve, krem sira i parmezana None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.