Buča, tikva, bundeva... Zapravo je riječ o istom povrću koje u različitim podnebljima ima različite nazive. Kako god da je zoveš, ona je prava slasna kraljica jeseni. Ovaj mesnati plod raste na svim kontinentima, dolazi u različitim veličinama i bojama, i pravo je vrelo inspiracije za kuharske majstore diljem svijeta.
Izvuci najbolje iz ovog povrća pomoću ova 3 jednostavna i brza recepta.
Krem juha od bundeve
Krem juha od bundeve jesenski je slasni klasik koji će tebe i tvoju obitelj primamiti ugodnom bojom starog zlata. Tikva butternut, poznata i kao muškatna, idealna je za kuhanje fine juhe. Osim što je ukusna i zdrava, vrlo je brzo gotova pa je pogodna za brzinsko spremanje ručka kada si u gužvi.
Kremasta tjestenina s bundevom
Obilje bundeve u jesenskim danima jednostavno vuče na pripremu i otkrivanje novih jela. Upravo takva je i ova jednostavna kremasta tjestenina s bundevom. Obogati je naribanim parmezanom, bučinim sjemenkama i čime poželiš.
Fantastični njoki od bundeve
Od bundeve također možeš napraviti njoke. Imaj na umu da nisu sve bundeve iste te da ćeš za neke sorte trebati više brašna. Savjetujemo da koristiš butternut tikvu, a količina brašna će varirati ovisno koliko je suha bundeva. Ovi njoki savršeno dolaze do izražaja s umakom od maslaca i kadulje, ali možeš kombinirati i s drugim začinskim biljem.