Tri sjajne ideje kako iskoristiti ostatak pire krumpira

Thinkstock
Pire krumpir zasigurno je jedan od omiljenih priloga za vrijeme blagdana. Sjajno se slaže uz mesna pečenja, a o savršenstvu koje stvara u kombinaciji sa sarmom da i ne govorimo. Toliko ga volimo da često pretjerujemo u količinama, pa smo ove godine bili prisiljeni pronaći nove načine kako da iskoristimo ovaj genijalan prilog...
Vidi originalni članak

Sarma s pire krumpirom idealno je novogodišnje jelo, a ako ste kao mi i nikada vam ne uspije izračunati točnu količinu krumpira potrebnu za određen broj ljudi, krumpira vam gotovo uvijek ostaje. Donosimo vam tri brze i jednostavne ideje kako da ga iskoristite i pripremite posve nova, genijalna jela.

 

 

Kroketi od krumpira i šunke bit će odlična ideja želite li se u jednom pokušaju riješiti i ostataka narezaka s blagdanskog stola. Šunku nasjeckajte na sitno, pomiješajte je s pire krumpirom, pa dodajte začine po želji. 

Za vegetarijance pripremite verziju bez šunke te kombinaciji dodajte sir. Krokete možete poslužiti uz jednostavan umak na bazi grčkog jogurta ili rajčice.

 

hrskavo i brzo Neodoljivi prilog: Kroketi sa šunkom i sirom

najbolji prilog! Hrskavi kroketi od krumpira i parmezana

Nepce bira - okruglice od sira i krumpira

 

 

Zapečeni pire krumpir bit će idealan prilog mesnim pečenjima s puno umaka. Zapecite ga u kalupima za muffine kako biste dobili lijep oblik, pustite da poprimi zlatnu boju, a zatim poslužite vrućeg i savršeno kremastog.

 

JEDNOSTAVNO! Odlični zalogajčići od ostatka pire krumpira

VRIJEME JE ZA RUČAK Kremasto-hrskavi prilog: Zapečeni pire krumpir

 

Pire krumpir također možete rasporediti po vrhu mesnih, ribljih ili povrtnih nadjeva. Koristite ga umjesto tijesta, pa napravite mesnu pitu s mljevenim mesom ili pak prevarite nepce, pripremite fini umak od leće i povrća i zapecite ga s pire krumpirom. 

 

Za prste polizat Pastirska pita nikog ne ostavlja ravnodušnim

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr