Špajza 02. siječnja 2018.

Tri sjajne ideje kako iskoristiti ostatak pire krumpira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pire krumpir zasigurno je jedan od omiljenih priloga za vrijeme blagdana. Sjajno se slaže uz mesna pečenja, a o savršenstvu koje stvara u kombinaciji sa sarmom da i ne govorimo. Toliko ga volimo da često pretjerujemo u količinama, pa smo ove godine bili prisiljeni pronaći nove načine kako da iskoristimo ovaj genijalan prilog...

Sarma s pire krumpirom idealno je novogodišnje jelo, a ako ste kao mi i nikada vam ne uspije izračunati točnu količinu krumpira potrebnu za određen broj ljudi, krumpira vam gotovo uvijek ostaje. Donosimo vam tri brze i jednostavne ideje kako da ga iskoristite i pripremite posve nova, genijalna jela.

 

pire krumpir | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kroketi od krumpira i šunke bit će odlična ideja želite li se u jednom pokušaju riješiti i ostataka narezaka s blagdanskog stola. Šunku nasjeckajte na sitno, pomiješajte je s pire krumpirom, pa dodajte začine po želji. 

Za vegetarijance pripremite verziju bez šunke te kombinaciji dodajte sir. Krokete možete poslužiti uz jednostavan umak na bazi grčkog jogurta ili rajčice.

 

Možda vas zanima... Neodoljivi prilog: Kroketi sa šunkom i sirom Špajza kroketi Možda vas zanima... Hrskavi kroketi od krumpira i parmezana Recepti kuglice od sira Možda vas zanima... Nepce bira - okruglice od sira i krumpira None

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Zapečeni pire krumpir bit će idealan prilog mesnim pečenjima s puno umaka. Zapecite ga u kalupima za muffine kako biste dobili lijep oblik, pustite da poprimi zlatnu boju, a zatim poslužite vrućeg i savršeno kremastog.

 

Krumpir pire na način Hestona Blumenthala Možda vas zanima... Odlični zalogajčići od ostatka pire krumpira Recepti Zapečeni pire krumpir Možda vas zanima... Kremasto-hrskavi prilog: Zapečeni pire krumpir Recepti

 

Pire krumpir također možete rasporediti po vrhu mesnih, ribljih ili povrtnih nadjeva. Koristite ga umjesto tijesta, pa napravite mesnu pitu s mljevenim mesom ili pak prevarite nepce, pripremite fini umak od leće i povrća i zapecite ga s pire krumpirom. 

 

Možda vas zanima... Pastirska pita nikog ne ostavlja ravnodušnim Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.