Sarma s pire krumpirom idealno je novogodišnje jelo, a ako ste kao mi i nikada vam ne uspije izračunati točnu količinu krumpira potrebnu za određen broj ljudi, krumpira vam gotovo uvijek ostaje. Donosimo vam tri brze i jednostavne ideje kako da ga iskoristite i pripremite posve nova, genijalna jela.
Kroketi od krumpira i šunke bit će odlična ideja želite li se u jednom pokušaju riješiti i ostataka narezaka s blagdanskog stola. Šunku nasjeckajte na sitno, pomiješajte je s pire krumpirom, pa dodajte začine po želji.
Za vegetarijance pripremite verziju bez šunke te kombinaciji dodajte sir. Krokete možete poslužiti uz jednostavan umak na bazi grčkog jogurta ili rajčice.
Zapečeni pire krumpir bit će idealan prilog mesnim pečenjima s puno umaka. Zapecite ga u kalupima za muffine kako biste dobili lijep oblik, pustite da poprimi zlatnu boju, a zatim poslužite vrućeg i savršeno kremastog.
Pire krumpir također možete rasporediti po vrhu mesnih, ribljih ili povrtnih nadjeva. Koristite ga umjesto tijesta, pa napravite mesnu pitu s mljevenim mesom ili pak prevarite nepce, pripremite fini umak od leće i povrća i zapecite ga s pire krumpirom.
Dobar tek!