gastro postao
Isprobaj zapečenu verziju zbog koje ćeš zaboraviti meso na tanjuru. Na taj način pire krumpir postat će još slasniji
Ovaj odličan prilog pripremi večer ranije ili ujutro jer je najukusniji kad odstoji nekoliko sati u hladnjaku. Zapeći ga možeš neposredno prije ručka.
Trebat ćete uložiti malo više truda nego pri pripremi klasičnog pirea, ali je idealan za vikend, blagdan ili neku veću obiteljsku proslavu.
Zapečeni pire krumpir
Sastojci:
- 2 kg krumpira
- 250 ml kiselog vrhnja
- 200 g krem sira
- 1 žlica soli
- ¼ žličice mljevenog papra
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica rastopljenog maslaca
- ½ žličice mljevene paprike
Postupak:
- Kuhaj krumpire u slanoj vodi otprilike 20 minuta.
- Pomiješaj vrhnje, sir, sol, papar i nasjeckani češnjak, dodaj krumpir i napravi pire. Kad dobiješ željenu teksturu premjesti ga u posudu za pečenje, prekrij folijom i stavi u hladnjak na nekoliko sati.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Prelij maslac preko krumpira i pospi mljevenom paprikom.
- Peci oko 30 minuta i odmah posluži.
Otkrij nove ideje - kako iskoristiti ostatke i kako najbolje pripremiti pire krumpir: